Jasper Philipsen maakt komend seizoen debuut in Vuelta a España
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 17 december 2019 om 19:08

Jasper Philipsen maakt komend seizoen debuut in Vuelta a España

Jasper Philipsen zal komend wielerseizoen voor het eerst zijn opwachting maken in de Vuelta a España, zo heeft zijn teammanager Joxean Matxin laten weten in gesprek met TuttoBiciWeb. De twee andere sprinters binnen de ploeg, Alexander Kristoff en Fernando Gaviria, gaan naar de Giro d’Italia en de Tour de France.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 21-jarige Philipsen mocht dit jaar al zijn debuut maken in de Tour de France. En de rappe man wist meteen enkele ereplaatsen te versieren in Chalon-sur-Saône, Albi en Toulouse. Philipsen zal in 2020 dus niet meedoen aan de Ronde van Frankrijk, maar hij mag het als sprintkopman wel laten zien in de Vuelta.

Philipsen zal in de Ronde van Spanje samen koersen met Italiaans kampioen Davide Formolo en David De la Cruz. De Italiaan en Spanjaard zullen worden uitgespeeld als ronderenners. In de Giro d’Italia rekent UAE Emirates eveneens op Formolo, rittenkaper Diego Ulissi en Kristoff. In de Tour is het dan weer uitkijken naar Tadej Pogačar, Fabio Aru en Gaviria.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.