‘Jasper Philipsen maakt overstap naar UAE Emirates’
foto: Hagens Berman Axeon
maandag 24 september 2018 om 09:17

‘Jasper Philipsen maakt overstap naar UAE Emirates’

Jasper Philipsen rijdt de komende twee jaar voor UAE Emirates, zo meldt Het Nieuwsblad. De Belg komt over van de Amerikaanse opleidingsploeg Hagens Berman Axeon. Eerder bevestigde ploegbaas Axel Merckx al tegenover WielerFlits dat Philipsen nadrukkelijk bezig was met een transfer naar WorldTour-niveau.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Aangezien Philipsen nog een contract heeft voor 2019, moet de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten naar alle waarschijnlijkheid een afkoopsom betalen om de jonge Belg binnen te halen. “Hij heeft nog een contract, dus geïnteresseerde ploegen moeten dan met ons onderhandelen over een afkoopsom. Wij hebben met hem geen afspraak gemaakt dat hij eerder weg kan. Als ploegen Jasper willen hebben, moeten ze betalen”, waren de woorden van Merkcx medio augustus.

Naar verluidt was er de nodige interesse voor de sprinter annex klassiekerrenner. Zo zou Philipsen UAE Emirates hebben verkozen boven de nieuwe CCC-ploeg, Lotto Soudal en Sunweb. Quick-Step Floors was ook geïnteresseerd, maar de ploeg van Lefevere heeft nog steeds de benodigde financiën niet voor aanwinsten. LottoNL-Jumbo zou eveneens geïnteresseerd zijn geweest in de 20-jarige Philipsen, zij het zo dat de ploeg hem dan pas vanaf 2020 had willen inlijven.

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
24 september 2018 09:26
De ploeg waar hij heengaat draait nou niet echt geweldig dit seizoen. Best een "aparte" keuze. Die lijkt door financiële motieven ingegeven. Wat natuurlijk gewoon mag.
  25 september 2018 01:29
  Wt team is ook qua wedstrijden en omgeving een stap omhoog. Vreemd om dan te doen alsof het alleen om geld zou gaan
24 september 2018 09:35
Rare keuze, ben benieuwd of dit goed uitpakt voor hem.
En ik hoop echt dat het afkopen van contracten geen trend wordt in het wielrennen, anders gaan we het voetbal achterna en kopen de grote rijke ploegen alle renners met ook maar een beetje talent na 1 jaar weg bij de kleinere ploegen.
  25 september 2018 01:30
  Ja want hoe het nu met van aert gaat is wel beter inderdaad, gewoon een bizar conflict beginnen en het contract dan maar opzeggen
24 september 2018 10:03
vreemde keus, maar zal wel gekozen hebben voor het grote geld. Of hij wilde perse nu al de stap naar de WT maken en UAE is de enige vermogende ploeg die zijn afkoopsom konden betalen. Al met al snap ik de keuze niet zo goed
24 september 2018 10:23
Lijkt op het eerste gezicht vooral een keuze voor het geld. Da's hem natuurlijk niet kwalijk te nemen, maar hopelijk zal het hem sportief niet opbreken.
24 september 2018 10:33
Geen vreemde keuze, hij krijgt er een flinke zak geld en heeft weinig concurrentie binnen de eigen ploeg, alleen Kristoff en Consonni.
Uiteraard stond QS al weer klaar om het volgende jonge talent te kopen en dan te claimen dat ze o zo goed zijn (Jacobsen, Hodeg, Gaviria).
24 september 2018 10:33
Vreemde keuze voor een jonge vlaamse renner. Ik hoop dat ie kan aarden bij dat stelletje ongeregeld.

Dacht dat ie naar QS zou gaan. Het uitblijven van een sponsor is nu toch wel een aderlating daar om talent binnen te lijven, te houden.
24 september 2018 10:44
Kristoff en Consonni is al best wat concurrentie toch, en dan schijnt ook Molano nog naar die ploeg te trekken die ook zeker geen slecht jaar beleefd, en dan hebben ze ook Riabushenko nog die vorig jaar gehaald is en in ieder geval op termijn op de punchaankomsten iets zou moeten kunnen.

Veel goede renners, matige ploeg tot nu toe.
24 september 2018 10:59
Jammer toch, ik zie hem vooral tot zijn recht komen in de Franse en Vlaamse eendagswedstrijden van .1 of .HC niveau zoals we de laatste weken gezien hebben, maar daar komt UAE nu juist niet al te vaak aan de start of het is al met een ploeg rond Kristoff. Wel nog steeds maar 20, benieuwd hoe ver hij kan meegaan in het voorjaar volgend jaar.
  25 september 2018 10:22
  Maar in vele Vlaamse koersen na april komt Quick Step Floors ook niet aan de start.
24 september 2018 11:41
Hele aparte keuze. Kleurloos team dat UAE.
24 september 2018 12:25
Domme keuze! Met alle respect he maar in de Tour of Utah had hij alle moeite van de wereld om 1 keer op 3 te winnen van Travis McCabe! of all people. Afgelopen weekend zat hij er in de Eurométropole mooi bij in de slotkilometers maar kwam er in de sprint helemaal niet aan te pas. Jasper Philipsen is nog lang niet klaar voor de WT bij de profs. En ga dan tenminste bij een ploeg met Belgische basis waar ze veel meer tijd en geduld voor je zullen hebben...
  24 september 2018 12:30
  Volgens mij heeft hij maar één keer tegen die McCabe gesprint? (en won hij)
  24 september 2018 13:19
  @tendam
  In etappe 3 werd hij 2de. Verder herinner ik mij een 3 plek in De Panne waar weinig echte sprinters waren en winst in de Triptyque maar dat is geen WT. Meer niveau-Oberösterreichrundfahrt. Dus zijn prestaties zijn nog niet overweldigend. De potentie is er maar laat de vrucht nog wat rijpen aub.
  25 september 2018 10:44
  Derde in De Panne na twee onechte sprinters...
  https://www.procyclingstats.com/mob/race/driedaagse-vd-panne/2018

24 september 2018 15:32
Effe een grote zak poen ophalen in de woestijn, gelijk heb ie!
24 september 2018 16:08
ja zal idd voor het geld zijn vrees ik....maarja stel hij is 25 jaar en hij doet plots een zware val....het kan vlug voorbij zijn

Om te reageren moet je ingelogd zijn.