Jasper Philipsen na derde plek: “Morgen weer een kans”
foto: Cor Vos
vrijdag 24 januari 2020 om 13:25

Jasper Philipsen na derde plek: “Morgen weer een kans”

Jasper Philipsen liet zich opnieuw zien in de Tour Down Under, maar ook in Murray Bridge moest de jonge sprinter van UAE Emirates genoegen nemen met een ereplaats. “Ik zat net iets te ver bij het uitkomen van de laatste bocht”, zo vertelde Philipsen, die nog wel de trotse eigenaar is van de puntentrui, na afloop.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De 21-jarige Philipsen moest in de eindsprint alleen ritwinnaar Caleb Ewan en Sam Bennett laten voorgaan, goed voor alweer zijn derde top 5-plaats in deze Tour Down Under. “We hebben een goede etappe gereden”, zo is Philipsen van mening. “Morgen volgt er weer een kans, al besef ik wel degelijk dat winnen een lastige opgave gaat worden.”

“We wisten op voorhand dat de laatste bocht erg technisch was. Ik zat uiteindelijk net iets te ver in de laatste honderden meters, maar een podiumplek is wel een goed resultaat”, zo besluit Philipsen, die zaterdag nog een ultieme mogelijkheid krijgt om een etappe te winnen, als het peloton over geaccidenteerd terrein koerst naar Victor Harbor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.