zondag 23 juni 2024 om 18:45

Jasper Philipsen na tweede plek achter De Lie: “Kwam er gewoon niet over”

Video Jasper Philipsen moest genoegen nemen met het zilver op het BK wielrennen. In de sprint moest de renner van Alpecin-Deceuninck het afleggen tegen Arnaud De Lie. “Het lag aan de benen”, zei de zevenvoudig ritwinnaar in de Tour de France daarover voor de camera van WielerFlits. 

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Philipsen is het niet de eerste keer dat hij naast de driekleur grijpt “Ik had volgens mij al een bronzen en zilveren medaille, maar het goud ontbreekt nog. Ik had graag gewonnen, maar dat is helaas niet gelukt. Met betere benen had ik misschien kunnen winnen”, aldus de 26-jarige renner.

Over zijn positie had Philipsen dan ook weinig te klagen. “Ik zat perfect in het wiel van De Lie, maar ik kwam er gewoon niet overheen. Het was man tegen man en hij was beter”, zei hij. Overigens probeerde Alpecin-Deceuninck ook nog om met Quinten Hermans de koers te winnen. “We wilden iemand mee hebben die kon winnen. Quinten bleef lang voorop, maar er werd ook steeds druk gezet.”

Val Rickaert
Ondanks het relatief vlakke parcours was het volgens Philipsen een lastige wedstrijd. “Het was pittig. Ik heb nooit op mijn gemak gezeten, want we moesten altijd van voren zitten. Achteraan deed het pijn”, aldus de Vlam van Ham, die ook nog zijn vaste lead-out Jonas Rickaert uit koers zag vallen. “Ik hoop dat alles goed is, want hij is heel belangrijk. Voorlopig heb ik nog geen nieuws gehoord”, besloot hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.