Jasper Philipsen na tweede zege in UAE Tour: “Winnen verveelt nooit”
foto: Cor Vos
donderdag 24 februari 2022 om 14:02

Jasper Philipsen na tweede zege in UAE Tour: “Winnen verveelt nooit”

Jasper Philipsen wist vandaag de vijfde etappe van de UAE Tour op zijn naam te schrijven. In de massasprint troefde hij Olav Kooij en Sam Bennett af. “Het was een hele snelle aankomst”, blikt de Belg in het flash-interview na afloop terug op de finale.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We zaten goed in formatie als team en hadden een goed plan, maar in de laatste kilometer had mijn lead-out Jonas (Rickaert, red.) een probleem”, vervolgt de renner van Alpecin-Fenix. “Zijn ketting viel eraf, dus het was een beetje chaos om een goed wiel te vinden. Maar uiteindelijk kwam alles goed, dus ik ben erg blij.”

Philipsen was ook al de beste in de openingsrit. “Winnen verveelt nooit. Ik kreeg weer dezelfde adrenaline als een paar dagen geleden”, vertelt de Belg, die onderweg ook nog een tussensprint meepikte. “Er was een kans om het peloton te breken vanwege de zijwind. En toen pakten we de vlucht terug, net voor de tussensprint. Natuurlijk probeer ik het dan, als ik wat extra punten kan pakken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.