Jasper Philipsen op weg naar Alpecin-Fenix
© Cor Vos
zondag 23 augustus 2020 om 12:42

Jasper Philipsen op weg naar Alpecin-Fenix

Is er een toptransfer in de maak bij Alpecin-Fenix? De kans dat de ploeg van Mathieu van der Poel zich straks versterkt met Jasper Philipsen, wordt naar verluidt steeds groter. Een week geleden gaf de Kempenaar al aan te vertrekken bij UAE Team Emirates.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Jasper Philipsen staat in de belangstelling van meerdere topteams. Maar volgens onze bronnen is het – best verrassend – Alpecin-Fenix dat in pole position ligt om de Kempenaar in te lijven. De broers Roodhooft deden Philipsen een aantrekkelijk voorstel  en ook Philipsen zelf zou het op zijn beurt wel zien zitten om aan de zijde van Mathieu van der Poel het klassieke voorjaar in te duiken.

Voor Alpecin-Fenix zou dit, op de komst van Tim Merlier na, alvast de grootste transfer van de voorbije jaren zijn. En misschien wel een signaal dat het team verder werkt om binnen afzienbare tijd de stap naar de WorldTour te zetten. Philipsen, nog altijd maar 22, wordt immers beschouwd als een van de grootste talenten. Hij heeft een sterke sprint in de benen en wordt verondersteld op termijn ook te kunnen scoren in de klassiekers.

In 2018 werd Philipsen op 19-jarige leeftijd al prof bij Hagens Berman Axeon, het team van Axel Merckx. Nog een jaar later koos hij voor UAE Team Emirates. Daar reed hij in 2019 een overvol programma. Hij won een etappe in de Tour Down Under en sprokkelde een pak ereplaatsen, ook in massasprints tijdens de Tour de France. Vorige week won hij een rit in de Tour du Limousin, voorlopig zijn enige overwinning in 2020.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.