Jasper Philipsen rijdt als enige Alpecin-Deceuninck-renner de Omloop én Kuurne
donderdag 23 februari 2023 om 19:17

Jasper Philipsen rijdt als enige Alpecin-Deceuninck-renner de Omloop én Kuurne

Alpecin-Deceuninck heeft de selecties voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne bekendgemaakt. Enkel Jasper Philipsen zal beide wedstrijden van het Vlaamse openingsweekend betwisten. Zowel zaterdag als zondag behoort de 24-jarige Belg tot de kanshebbers.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de Omloop Het Nieuwsblad beschikt Alpecin-Deceuninck ook over Søren Kragh Andersen, die zijn debuut voor de Belgische formatie maakt. In 2020 was de Deen al eens derde in de Omloop. In de komende editie stelt Alpecin-Deceuninck ook Dries De Bondt, Michael Gogl, Oscar Riesebeek, Robert Stannard en Gianni Vermeersch op.

Geen van die renners komt zondag weer in actie, behalve Philipsen dus. Wel van de partij in Kuurne-Brussel-Kuurne: sprinter Kaden Groves, Silvan Dillier, Sam Gaze, Robbe Ghys, Timo Kielich en Axel Laurance. Die laatste komt officieel uit voor de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck, maar omdat Kuurne-Brussel-Kuurne geen WorldTour-koers is, krijgt de Fransman de kans om mee te doen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.