Jasper Philipsen rijdt Baloise Belgium Tour en BK in aanloop naar Tour de France
foto: Cor Vos
woensdag 15 mei 2024 om 14:38

Jasper Philipsen rijdt Baloise Belgium Tour en BK in aanloop naar Tour de France

Jasper Philipsen kent zijn programma in aanloop naar de Tour de France. De sprinter van Alpecin-Deceuninck, die in de Tour hulp zal krijgen van wereldkampioen Mathieu van der Poel, kiest voor twee voorbereidingswedstrijden in eigen land.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De Vlaamse sprinter, die dit voorjaar stuntte met winst in Milaan-San Remo, gaat de Baloise Belgium Tour en het BK wielrennen combineren in aanloop naar de Ronde van Frankrijk. Daar hoopt de Vlam van Ham zijn prestatie van vorig jaar te herhalen. Toen wist hij maar liefst vier etappes te winnen en het puntenklassement, met bijbehorende groene trui, naar zich toe te trekken.

Dit voorjaar behaalde de 26-jarige Philipsen tot nu toe drie overwinningen. Na een ritzege in Tirreno-Adriatico was hij ook de beste in Milaan-San Remo en een paar dagen later ook in de Classic Brugge-De Panne. In Gent-Wevelgem (vierde) behaalde hij een ereplaats en in de Scheldeprijs en Parijs-Roubaix eindigde hij als tweede.

Wedstrijdprogramma
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.