Jasper Philipsen twee jaar langer bij Alpecin-Fenix
foto: Cor Vos
vrijdag 17 juni 2022 om 20:09

Jasper Philipsen twee jaar langer bij Alpecin-Fenix

Jasper Philipsen heeft zijn aflopende contract bij Alpecin-Fenix met twee jaar verlengd. Daardoor is de Belgische sprinter nog tot zeker eind 2024 verbonden aan de Belgische ploeg.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben erg blij dat we snel een akkoord hebben bereikt over een contractverlenging van twee jaar. Ik voel me hier goed en kijk ernaar uit om me de komende seizoenen verder te ontwikkelen binnen de ploeg”, aldus Philipsen.

De 24-jarige Philipsen koerst sinds 2021 voor Alpecin-Fenix, nadat hij in 2018 al beroepsrenner bij het Amerikaanse Hagens Berman Axeon was geworden en in de twee seizoenen daarna voor het WorldTeam van UAE Emirates reed.

Sinds zijn komst naar de ploeg van de broers Roodhooft boekte hij al dertien profoverwinningen. In 2021 won hij onder meer twee etappes in de Vuelta a España, Eschborn-Frankfurt, de GP de Denain en de Scheldeprijs.

Het huidige seizoen begon hij met twee dagzeges en winst van het puntenklassement in de UAE Tour. In april won hij ook een rit en het puntenklassement in de Ronde van Turkije. In de Baloise Belgium Tour, die momenteel bezig is, won hij de tweede rit naar Knokke-Heist.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.