Jasper Philipsen toch niet in Amstel Gold Race-selectie rond Mathieu van der Poel
foto: Cor Vos
vrijdag 12 april 2024 om 11:51

Jasper Philipsen toch niet in Amstel Gold Race-selectie rond Mathieu van der Poel

Alpecin-Deceuninck heeft de selectie voor de Amstel Gold Race bekendgemaakt. Daarbij geen Jasper Philipsen, die de klassieker in Limburg aanvankelijk wel op zijn programma had staan. Topfavoriet Mathieu van der Poel is er uiteraard wel bij.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Na zeges in Milaan-San Remo en Brugge-De Panne en podiumplaatsen in Parijs-Roubaix en de Scheldeprijs is Jasper toe aan wat welverdiende rust”, schrijft Alpecin-Deceuninck op Instagram over het ontbreken van Philipsen. “Daarna werkt hij toe naar de Tour de France, zijn tweede doel van het jaar.”

Ondanks het ontbreken van Philipsen, heeft Van der Poel geen gebrek aan steun. De wereldkampioen wordt bijgestaan door Søren Kragh Andersen, Quinten Hermans, Axel Laurance, Xandro Meurisse, Oscar Riesebeek en Gianni Vermeersch. Laatstgenoemde eindigde vorige week zondag zelf nog als zesde in de door Van der Poel gewonnen Parijs-Roubaix.

In diezelfde koers waren Kragh Andersen en Riesebeek ook belangrijk voor MVDP, terwijl Laurance en Meurisse hun steentje bijdroegen aan de overwinning van de Nederlander in de Ronde van Vlaanderen. Hermans was zelf dan weer succesvol in de Ronde van het Baskenland, waar hij de derde rit won. Nadien eindigde de Belg ook nog als zesde in de Brabantse Pijl.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.