Jasper Philipsen trapt seizoen af in Tour Down Under
Philipsen won vorig jaar de vijfde etappe - foto: Cor Vos
dinsdag 7 januari 2020 om 11:04

Jasper Philipsen trapt seizoen af in Tour Down Under

De eerste WorldTour-wedstrijd van het seizoen, de Tour Down Under, nadert met rasse schreden. De een na de andere ploeg onthult haar selectie voor de Australische etappekoers. Bij UAE Emirates is onder meer de rappe Belg Jasper Philipsen van de partij. Hij zal in die koers zijn seizoen beginnen.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In de zesdaagse wedstrijd maakte Philipsen vorig jaar zijn debuut voor de ploeg uit het Midden-Oosten. En niet zonder succes, Philipsen won namelijk de vijfde etappe. “We hopen dat dit jaar weer te doen”, zegt Philipsen in een persbericht van UAE Emirates.”

Ploegleider Allan Peiper bezigt soortgelijke teksten. “We hebben Jasper Philipsen voor de sprints en Diego Ulissi voor de heuvelachtige ritten en het klassement. Met Mikkel Bjerg, Aleksandr Riabushenko, Marco Marcato, Sven Erik Bystrøm en Vegard Stake Laengen hebben we een goede supportploeg.”

Selectie UAE Emirates voor Tour Down Under 2020 (21-26 januari)
flag-be Jasper Philipsen
flag-it Diego Ulissi
flag-dk Mikkel Bjerg
flag-by Aleksandr Riabushenko
flag-it Marco Marcato
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-no Vegard Stake Laengen

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.