Jasper Philipsen tweede in Tour Down Under, Sam Bennett wint

dinsdag 21 januari 2020 om 05:45
Jasper Philipsen tweede in Tour Down Under, Sam Bennett wint

foto: Cor Vos

Deceuninck-Quick-Step is het seizoen begonnen waarmee het is geëindigd: winnen. In de openingsetappe van de Tour Down Under sprintte Sam Bennett in zijn eerste officiële wedstrijd voor zijn nieuwe ploeg naar de overwinning door Jasper Philipsen en Erik Baska te verslaan. Bennett is tevens de eerste leider.

De eerste etappe in de opener van de WorldTour bestond uit een dertig kilometer lange omloop die vijf keer moest worden afgelegd, wat de totale ritafstand 150 kilometer maakte. De ontsnapping van de dag kwam op naam van Michael Storer (Team Sunweb), Joey Rosskopf (CCC), Jarrad Drizners (UniSA) en Dylan Sunderland (NTT). Van dit viertal was Rosskopf uiteindelijk de laatste die werd ingerekend. Met nog 35 kilometer zat ook zijn avontuur erop, al hield hij wel de bergtrui over aan de ontsnapping.

In de laatste ronde waren het de sprintersploegen, waaronder Deceuninck-QuickStep, Lotto Soudal, BORA-hansgrohe en UAE Emirates – die het peloton controleerden. In de laatste rechte lijn werd Bennett perfect afgezet door lead-out man Michael Morkov.

De Ier ging de sprint aan op het moment dat zijn tegenstanders hem dreigde in te halen. Het vroege aangaan van zijn ultieme punch bleek de juiste beslissing want in finishplaats Tanunda wist hij met een halve fietslengte van Philipsen te winnen. De Slowaak Baska eindigde als derde. Andere grote sprintnamen als Elia Viviani, André Greipel en Caleb Ewan moesten zich tevreden stellen met een verdere ereplaats.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair