woensdag 25 oktober 2023 om 15:24

Jasper Philipsen twijfelt of nieuwe groene trui haalbaar is: “De vraag is of je doorrijdt tot in Nice”

Video Op het eerste gezicht wordt het geen al te sprintvriendelijke Tour de France in 2024, zo merkte Jasper Philipsen op bij de voorstelling van het parcours. “Ik wil er wel graag terug bij zijn, maar de ploeg maakt de selectie. Ik zal ervoor moeten zorgen dat ik op niveau ben”, zegt de sprinter van Alpecin-Deceuninck bij WielerFlits.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ze zeggen al dat er acht vlakke ritten zijn, dus dat zou het maximale aantal kansen voor sprinters moeten zijn. Ik heb de ritten nog niet in detail kunnen bekijken, daarvoor is het nog te vroeg dag”, aldus de viervoudige ritwinnaar.

Een sprintkans op de Champs-Elyées is er voor het eerst in heel lange tijd niet. “Dat is wel frappant. Ik denk dat de laatste kans voor sprinters rit zestien zal zijn.” Dan is de vraag of je doorrijdt tot in Nice, omdat het nog een heel lastig einde wordt.

Wat dan met de groene trui? “Ik denk dat we zullen moeten evalueren hoe we ervoor staan na rit zestien. Als je dan geen perspectief meer hebt in de groene stand, dan wordt de vraag wel gesteld of doorrijden zinvol is. Er zijn ook nog andere doelen zoals de Olympische wegrit in Parijs of nog andere zaken later in het seizoen.”

Het belooft voor de snelle mannen dan ook weer een zware Tour te worden. “Er zijn een paar heel lastige, korte ritten met veel hoogtemeters. Ook al vroeg in de Tour. Dat er veel bergen in het parcours zouden zitten, dat was natuurlijk te verwachten, maar het zijn wel stevige beklimmingen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.