Jasper Philipsen: “We wisten dat het een verraderlijke finale was”

dinsdag 13 augustus 2019 om 19:20
Jasper Philipsen: “We wisten dat het een verraderlijke finale was”

foto: Cor Vos

Heel even leek Jasper Philipsen op weg naar een prestigieuze zege in de BinckBank Tour, maar de beloftevolle sprinter van UAE Emirates werd in de laatste honderd meter geremonteerd door leider Sam Bennett. “We wisten dat het een verraderlijke finale was”, zo vertelt Philipsen in het perspraatje van de ploeg.


Philipsen ging de sprint van ver aan, maar de Kempenaar leek op weg naar de grootste overwinning uit zijn carrière. De 21-jarige renner had echter een geduchte concurrent aan zijn achterwiel: Sam Bennett. De Ierse kampioen bleek zijn sprint perfect te hebben getimed, want hij ging nog op en over Philipsen. Hierdoor moest die laatste genoegen nemen met de meest ondankbare ereplaats.

Philipsen keek na afloop terug op een hectische finale. “De slotfase was verraderlijk vanwege de vele technische passages in de laatste 1500 meter. We deden het echter wel heel erg goed als ploeg. Mijn teammaats wisten me in een goede positie af te zetten voor de sprint. Juan Sebastián Molano probeerde vervolgens de sprint aan te gaan.”

“Hij kreeg echter af te rekenen met mechanische pech, waardoor ik het alsnog alleen moest doen. Ik werd uiteindelijk nog geremonteerd door Bennet, die erg snel kwam”, zo besluit Philipsen. Een schrale troost voor de coureur van UAE Emirates: hij mag morgen starten in de rode puntentrui, aangezien Bennett al zal koersen in de groene leiderstrui.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.