Jasper Philipsen weer geklopt door Tim Merlier: “Maar alles zit goed richting de Tour”
foto: Cor Vos
zondag 16 juni 2024 om 17:54

Jasper Philipsen weer geklopt door Tim Merlier: “Maar alles zit goed richting de Tour”

Jasper Philipsen heeft in aanloop naar de Tour de France voor de tweede keer een massasprint verloren van Tim Merlier. Toch maakt de kopman van Alpecin-Deceuninck, die vrijdag wel de rit naar Scherpenheuvel-Zichem won, zich geen zorgen richting het hoofddoel van de zomer. “Op zich zit alles goed richting de Tour”, vertelt Philipsen na afloop van de slotrit.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik had graag gewonnen, maar moet ook eerlijk zijn dat Tim sneller was vandaag”, was de eerste reactie van Philipsen na zijn tweede plaats in de massasprint in Brussel. Hij werd door de trein van Alpecin-Deceuninck wel goed afgezet in de laatste bocht, maar werd alsnog geremonteerd door Merlier.

Dat hij twee sprintnederlagen heeft geleden, baart hem geen zorgen. “Op zich zit alles goed richting de Tour. We hebben onze lead out op de rails gekregen, iedereen weet wat hij moet doen. Het is zien dat ik nu op mijn beste niveau geraak”, legt Philipsen de oorzaak bij zichzelf. “De groene trui en ritzeges zijn het doel, daar gaan we ons best voor doen.”

Voor Philipsen wacht volgende week een laatste test voor hij afreist naar het Grand Départ in Florence, namelijk het BK wielrennen in Zottegem. “Kampioenschappen rijd ik altijd om te winnen. We hebben een sterke ploeg in de breedte, dus ik hoop mee te doen voor het kampioenschap”, vertelt hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.