Jasper Philipsen ziet lead-out Jonas Rickaert week voor Tour de France pijnlijk vallen op BK
foto: Cor Vos (archief)
zondag 23 juni 2024 om 16:48

Jasper Philipsen ziet lead-out Jonas Rickaert week voor Tour de France pijnlijk vallen op BK

Slecht nieuws voor Jasper Philipsen en Alpecin-Deceunick: Jonas Rickaert is zondag bij het Belgisch kampioenschap wielrennen ten val gekomen. Een week voor de Tour de France is dat geen ideale situatie. De vaste lead-out van Philipsen greep na de valpartij direct naar zijn pols.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De valpartij gebeurde ruim 20 kilometer voor de finish van het BK wielrennen in Zottegem, vlak voor het begin van de slotronde op het lokale parcours. Rickaert lag bij een valpartij met ongeveer vijf renners en bleef op de grond zitten, terwijl hij naar zijn pols greep. Kermend van de pijn bleef hij zitten.

Wat de schade is en hoe ernstig de blessures zijn, is nog niet bekend. Maar zes dagen voor de Ronde van Frankrijk, die zaterdag start in Florence, is het geen goed nieuws voor de sprinttrein van Philipsen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.