Jasper Stuyven derde in Parijs-Nice: “Voelde dat er meer in zat”

maandag 9 maart 2020 om 19:04
Jasper Stuyven derde in Parijs-Nice: “Voelde dat er meer in zat”

foto: Cor Vos (archief)

Jasper Stuyven steekt de hand in eigen boezem na zijn derde plaats in de tweede rit van Parijs-Nice. Volgens de coureur van Trek-Segafredo had er meer ingezeten na de waaiers. “Ik maak een foutje in die sprint. Ik volg Nils Politt waardoor ik finaal wat vast kwam te zitten. Spijtig, maar dit is wel een schitterend resultaat voor de ploeg”, aldus Stuyven, die Giacomo Nizzolo en Pascal Ackermann voor moest laten.

“Dat is jammer, want ik voelde dat er meer in zat”, zegt hij in een statement van de ploeg. “Dan blijf je toch altijd een beetje ontgoocheld achter, zeker na zo’n dag in deze omstandigheden en met deze conditie. Maar ik wil het positieve onthouden. Derde is niet slecht en we stonden er vandaag weer als team. We doen bovendien een goede zaak voor Vincenzo Nibali.”

‘Wij zaten vooraan met de juiste mannen’
“We hadden eigenlijk allemaal gedacht dat het vandaag veel vroeger zou breken”, zegt hij in een statement van de ploeg. “Maar dat bleek niet het geval. Het ging normaal een iets drogere dag worden, maar we kregen veel regen over ons heen en was het ook koud. Dat speelde wellicht een rol. Op het eind kwamen we dan op die smalle wegen en we zaten als team goed georganiseerd. Je zag dat het peloton nerveus was, maar wij zaten vooraan met de juiste mannen.”

Volgens Stuyven was het niet makkelijk om het nog in waaiers te trekken in de finale. “Bij die eerste poging vertelde onze ploegleider door de oortjes dat heel wat jongens het niet gemakkelijk hadden achteraan. De benen reageren niet altijd goed op kou en regen, dus het brak en wij zaten met vier vooraan van de ploeg en konden het op het eind nog verder uitdunnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.