Jasper Stuyven eindwinnaar Deutschland Tour
foto: Cor Vos
zondag 1 september 2019 om 15:36

Jasper Stuyven eindwinnaar Deutschland Tour

De slotetappe van de Deutschland Tour is gewonnen door Sonny Colbrelli. De Italiaanse sprinter van Bahrain Merida was na een kleine 160 kilometer de beste van een uitgedund peloton in Erfurt. De eindzege van Jasper Stuyven kwam niet meer in gevaar.

Asgreen opent de debatten
De eerste aanval van de dag werd opgezet door de ritwinnaar van gisteren, Kasper Asgreen, en zijn landgenoot Mads Pedersen. Uiteindelijk wisten Jenthe Biermans, Magnus Cort, Nans Peters, Kamil Gradek en Evgeny Shalunov nog de oversteek te maken. Hierdoor kwam er een kopgroep van zeven.

Zij kregen niet meer dan twee minuten voorsprong, omdat Trek-Segafredo het peloton controleerde in dienst van leider Jasper Stuyven. Ook Team Sunweb werkte mee in dienst van Marc Hirschi. Op de tweede klim van de dag bleef enkel Cort over uit de vroege vlucht, maar ook hij kon niet standhouden.

Tussenaanvallen
Ben Gastauer was de volgende die aanviel. Hij mocht van het peloton wel vooruit blijven rijden, maar werd niet veel later gegrepen. Dertig kilometer voor de finish besloot Joshua Huppertz van het kleine Lotto-Kern Haus het te proberen. De Duitser reed als eerste het lokale finishparcours in Erfurt op.

Daar was het niet geheel vlak en Deceuninck-Quick-Step wist dan ook met een hoog tempo Huppertz in te rekenen op negentien kilometer van de meet. De Belgische ploeg trok het peloton op een lint. Bij de laatste tussensprint werd volop gestreden voor bonusseconden: Alexey Lutsenko pakte drie tellen.

Sprint van klein peloton
Een poging om na die sprint door te rijden, werd ongedaan gemaakt door Trek-Segafredo. Vincenzo Nibali liet zich in de slotronde nog zien met een explosieve aanval, die gecounterd werd door André Greipel. Zij kwamen niet weg, waarna gesprint ging worden in de straten van Erfurt. Trek-Segafredo ging de sprint aan, maar Colbrelli bleek over de snelste benen te beschikken.

Colbrelli kwam door zijn ritzege tot op drie seconden van Stuyven in het klassement. Yves Lampaert werd derde in de slotrit en klom door de bijbehorende boni’s naar de derde plek in het klassement.

Colbrelli wint de sprint – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.