Jasper Stuyven: “Geen jump voor een mooie uitslag”

dinsdag 28 juli 2020 om 17:50
Jasper Stuyven: “Geen jump voor een mooie uitslag”

Stuyven (r) met wereldkampioen Pedersen - foto: Cor Vos

Jasper Stuyven legde vandaag beslag op de twintigste positie in de openingsrit van de Ronde van Burgos. Na afloop bekende de snelle man van Trek-Segafredo dat hij maar moeilijk kon inschatten waar hij stond na de maandenlange coronabreak.

“Ik vond het een mooie aankomst en we gingen ervoor”, reageert Stuyven via de social media van zijn ploeg. “Edward Theuns zette me in perfecte positie af, maar toen werd er vertraagd en vielen de klimmers van achteruit aan. Uiteindelijk had ik geen tweede jump meer om een mooie uitslag neer te zetten.”

Tegen het einde stagneerde de Belgische renner zelfs nog wat meer. “Maar we zijn zaterdag pas terug van een hoogtestage, dus ik wist eigenlijk niet of ik de jump wel zou hebben. Ik wilde er desondanks nog steeds voor gaan en we zijn aan de etappe begonnen met de instelling om agressief te koersen.”

“Ik wou dat ik al een betere jump had, maar na zo’n lange periode zonder koersen is het moeilijk om te zeggen of dat al zo is of niet. Hopelijk komen er nieuwe kansen”, besluit hij.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair