Jasper Stuyven: “Ik ben in staat om in elke Vlaamse klassieker top tien te rijden”
Foto: Trek-Segafredo
woensdag 22 februari 2017 om 10:50

Jasper Stuyven: “Ik ben in staat om in elke Vlaamse klassieker top tien te rijden”

Voor Jasper Stuyven breekt er vanaf dit weekend een belangrijke periode aan. De 24-jarige Belg schuift bij Trek-Segafredo na het vertrek van Fabian Cancellara een plekje op in de hiërarchie. Aan Het Nieuwsblad geeft hij aan dit voorjaar een belangrijke rol te willen spelen in de finales van klassiekers.

Voor Trek-Segafredo wordt 2017 het eerste voorjaar zonder Cancellara “Ik heb niet het gevoel dat hij echt gemist wordt. Het is niet alleen Fabian. Er zijn in vergelijking met vorig seizoen negen renners – vooral ouderen – vertrokken. En er zijn elf nieuwkomers, vooral jongeren. Er waait een nieuwe wind. Je hebt de kliek klimmers rond Contador en dan de klassieke kern waar John Degenkolb en ik de leiders zijn.”

De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne 2016 gaat met ambities het voorjaar in. “Ik wil een belangrijke rol spelen in de finales van klassiekers. Dat wil zeggen: er niet zomaar wat bij rijden. Maar echt een rol spelen. Natuurlijk wil ik een klassieker winnen. Maar hoeveel renners kunnen dat ook waarmaken? Er zijn maar zeven klassiekers. Ik moet in elke koers in staat zijn om top tien of zelfs top vijf te rijden”, stelt hij.

Stuyven deelt het kopmanschap met nieuwkomer John Degenkolb. “Ik ben blij dat die druk nu verdeeld is tussen John en mij. Ik ben de kopman in het openingsweekend, hij is de leider in Milaan-Sanremo. Vanaf Harelbeke tot en met Roubaix staan we op dezelfde hoogte. Een duokopmanschap dus.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2017 11:06
7 klassiekers is inderdaad niet heel veel. Al helemaal niet als egoïsten als Sagan er meerdere winnen.
22 februari 2017 11:08
Ben ik nou de enige die in dit "twee honden scenario" Edward Theuns ineens een mooie klassieker ziet winnen dit jaar ?
22 februari 2017 11:25
Grappig dat hij het heeft over de "kliek klimmers rond Contador" (en niet Contador en Mollema), terwijl hij het heeft over een klassieke kern waar hijzelf en Degenkolb de leiders zijn. Hij acht zichzelf meer kopman dan Mollema!
Ik vraag me echter af hoe de komst van Degenkolb voor hem uitpakt. Immers Cancellara was toch een ander type dan dat hij was, terwijl Degenkolb meer eenzelfde type is. Daarnaast heb je ook nog Theuns.
Overigens is deze jonge wel heel getalenteerd (er zijn weer veel getalenteerde Belgen voor dit werk!)
22 februari 2017 11:36
Ik dacht dat Edward Theuns voor aankomend weekend de kopman zou zijn. Wat de andere klassiekers betreft lijkt mij dat Degenkolb telkens beter is, en uitgespeeld gaat worden. Het volledige artikel staat op de site van Het Nieuwsblad. Komt op mij over als een onsymphatiek interview. Weinig respect voor Cancellara. Als je het leest ga je denken dat de jongeman al 5 monumenten op zijn naam heeft staan.
Misschien paar keer rond plaats 10, verder verwacht ik er nog weinig van.
22 februari 2017 12:14
Niets onsympathiek aan, die jongen is gewoon ambitieus, zo hoort het! En hij heeft veel respect voor Cancellara, geloof me.
22 februari 2017 12:18
@Rikky,
Dat heb ik ook wel een beetje. Dit gaat een goed jaar worden voor Theuns.
22 februari 2017 12:19
@lemmens
+1.
Jasper heeft altijd met véél lof over Cancellara gesproken, maar beseft ook gewoon dat het stilaan tijd wordt om aan zichzelf te denken. Hij wordt tenslotte 25 dit jaar.
22 februari 2017 13:01
@ LaurentJalabert, inderdaad ja, viel mij ook al op.
22 februari 2017 13:23
Ik zet toch nog steeds vraagtekens achter de naam Theuns. Als je hoort dat hij pas begin dit jaar licht op groen kreeg om over kasseitjes te rijden, en dat hij nog steeds pijn ondervindt tijdens het fietsen. Ik verwacht van hem niet meteen een topprestatie en al zeker niet het openingsweekend al. Las op cyclingnews dat Degenkolb na Algarve zou beslissen over eventuele deelname aan omloop, of toch maar een extra trainingskamp. Weet dus niet of die beslissing nu al gevallen is.
22 februari 2017 13:54
Degenkolb rijdt na milaan san remo pas in vlaanderen, eerst een trainingskamp. Dat was iig vorige week z'n plan
22 februari 2017 16:59
Degenkolb is uiteraard de grotere naam en in koersen als Parijs Roubaix zal het om hem draaien, maar in het Vlaamse werk schat ik Stuyven zelfs nog hoger in dan Degenkolb. Volgens mij zal dit jaar blijken dat hij mag geklasseerd worden als een echte topper en een man waar iedereen rekening mee moet houden. Hou hem maar in de gaten dit weekend ;) hij zal er volgens mij erg kort bij zijn.
22 februari 2017 17:50
@Absymal : vanwaar heb je die info? Ik dacht namelijk dat Degenkolb erin kwam vanaf de E3. Stuyven lijkt dat ook zo aan te geven hierboven.
22 februari 2017 20:27
@RRobson een artikel op WF van 11 februari: http://www.wielerflits.nl/nieuws/234423/john-degenkolb-past-voor-vlaams-openingsweekend.html

Ben benieuwd van Stuyven en Theuns doen, Theuns is toch zeker ook geen koekebakker en heeft goeie resultaten in de voorjaarsklassiekers laten zien voorheen
22 februari 2017 22:07
Inderdaad 3 zelfde type renners, sterke renners met een goed eindschot.
Degenkolb natuurlijk uitgesproken kopman voor MSR en PR.
Stuyven en Theuns zouden het Vlaamse werk allebei wel aankunnen, maar of ze van het niveau GVA, Sagan en VanMarcke zijn?
23 februari 2017 08:08
@absymal: ok, ik dacht dat je met Vlaanderen de RVV bedoelde, te snel gelezen :)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.