Jasper Stuyven maakt comeback in Giro: “Maar wel nog met enkele sportieve vraagtekens”
foto: Cor Vos
zaterdag 4 mei 2024 om 10:31

Jasper Stuyven maakt comeback in Giro: “Maar wel nog met enkele sportieve vraagtekens”

Jasper Stuyven maakt deze middag zijn opwachting in de Giro d’Italia. De Belgische renner moest wel alle zeilen bijzetten om aan de start te komen, want eind maart brak hij nog zijn sleutelbeen bij de zware valpartij in Dwars door Vlaanderen. “Het was een enorme uitdaging om de start te halen”, vertelde Stuyven aan Sporza.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik heb veel gezwoegd op de rollen, veel medische testen ondergaan en ook veel fysiotherapie gevolgd. Ik train nog maar een paar dagen op de weg. Ik heb dan wel alles uit de kast gehaald om klaar te zijn, ik weet dat ik ook met enkele sportieve vraagtekens aan de start verschijn. Hopelijk kan ik doorheen de koers nog enkele stappen zetten.”

“Ik hoop vooral het goeie gevoel van voor mijn crash terug te vinden”, was Stuyven terughoudend over zijn ambities. “Daarnaast wil ik het van dag tot dag bekijken. Als ik niet was gevallen en geen terugslag had gekregen, had ik nu wel over doelstellingen kunnen praten. In de eerste week hoop ik vooral mijn bijdrage te kunnen leveren in de sprinttrein voor Jonathan Milan. Of er voor mij misschien ergens een etappe inzit, daar moeten we als team nog eens over samenzitten en nadenken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.