Jasper Stuyven mag voorlopig nog niet fietsen, maar: “Denk dat Giro nog haalbaar is”
foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2024 om 12:14

Jasper Stuyven mag voorlopig nog niet fietsen, maar: “Denk dat Giro nog haalbaar is”

Jasper Stuyven was een van de voornaamste slachtoffers van de dramatische val in Dwars door Vlaanderen. De renner van Lidl-Trek brak zijn sleutelbeen en mist daardoor de Ronde van Vlaanderen, maar hoopt wel weer aan de start te staan van de Giro d’Italia. Dat liet hij weten bij Sporza.

“Ik denk dat de Giro nog haalbaar is. Hopelijk gebeurt dat in dezelfde conditie, al is dat nog maar de vraag”, zei Stuyven tijdens de live-uitzending van de Ronde van Vlaanderen. “Het is een mooi doel mocht dat lukken, maar het jaar is nog niet gedaan.” De Giro d’Italia stond al op het oorspronkelijke programma van de Leuvenaar.

De Ronde van Vlaanderen moet Stuyven dus via de televisie volgen. “Ik had natuurlijk liever gekoerst. Het is zeer jammer, zeker met deze conditie. Als ik vanavond naar de uitslag kijk, dan zal het misschien extra pijn doen, maar ik kijk vooral uit naar een goed herstel. Hopelijk verloopt dat vlot. Ik moet ook rusten en ik heb geen goeie nacht gehad. Het voordeel is dat je vandaag naar iets kunt kijken op tv.”

Momenteel gaat het met ‘ups and downs’ bij Stuyven. “De eerste tien dagen mag ik niet op de rollen fietsen. Zo voel ik het zelf ook aan. Ik zal pas over een tiental dagen kijken of mijn spieren hersteld zijn om dan stap per stap op de rollen en op de weg te herbeginnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.