Jasper Stuyven niet naar WK: “Zwaar ontgoocheld”

maandag 16 september 2019 om 13:37
Jasper Stuyven niet naar WK: “Zwaar ontgoocheld”

foto: Cor Vos

Jasper Stuyven is zwaar ontgoocheld dat hij niet bij de laatste drie namen was van de Belgische WK-selectie. Hoewel hij al een voorgevoel had toen de eerste vijf namen van het team bekend werden, komt zijn niet-selectie als een klap.

Nadat eerder al was aangekondigd dat Remco Evenepoel, Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Dylan Teuns en Greg Van Avermaet konden rekenen op een WK-ticket, werden daar vandaag de laatste namen aan toegevoegd. Naast dit vijftal kunnen ook Tim Declercq, Yves Lampaert en Tim Wellens zich klaarmaken voor deelname aan het wereldkampioenschap in Yorkshire. Daarmee viel Jasper Stuyven, onlangs nog winnaar van de Deutschland Tour, buiten de boot.

“Ik begrijp niet goed dat ik er niet bij ben in de selectie. Welke renners kunnen buiten Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert, onze kopmannen, betere resultaten voorleggen dan ik?”, vraagt Stuyven zich hardop af in een eerste reactie tegen Belga. “Ik denk dat mijn voorjaar zeker nog heeft meegespeeld in de beslissing van de bondscoach en dat is jammer, want ik ging er toch vanuit dat rekening gehouden werd met de vorm en de resultaten van deze periode.”

‘Geen al te best gevoel’
Volgens de Belg van Trek-Segafredo was er niet veel communicatie geweest met bondscoach Rik Verbrugghe. “Ik heb Rik zelf eerst eens moeten bellen om te informeren en toen hoorde ik dat ik niet bij de eerste vijf was. Dan hoop je wel nog om bij de laatste drie opgenomen te worden, maar eigenlijk had ik er al geen al te best gevoel meer bij. Ja, ik had hier naar toegewerkt en ik wilde er graag bij zijn.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.