Jasper Stuyven over voorbereiding op aankomend seizoen: “Ik moet minder trainen”
foto: Cor Vos
zaterdag 2 november 2019 om 15:04

Jasper Stuyven over voorbereiding op aankomend seizoen: “Ik moet minder trainen”

Jasper Stuyven kende in 2019 een minder voorjaar, maar de Belg weet hoe hij daar aankomend seizoen verandering in moet brengen: “Ik moet minder trainen en proberen om een stuk rustiger te zijn.”

Naar eigen zeggen stond de Belg te scherp toen hij in de Ronde van de Algarve ten val kwam, waardoor zijn lichaam nauwelijks kon herstellen voor de voorjaarsklassiekers. “Mijn lichaam had geen reserves meer, die me kwetsbaar maakte om ziek te worden. Dat werd ik uiteindelijk ook.”

Daarna nam Stuyven een pauze van twee maanden om zich voor te bereiden om het tweede deel van het seizoen, waarin de coureur goed voor de dag kwam. “Ik weet niet hoe het kwam dat ik zo goed reed, misschien was ik meer ontspannen”, vertelt de Leuvenaar, die in deze periode de Deutschland Tour op zijn naam schreef, aan Ciclismo International.

Die rust lijkt de sleutel voor Stuyven te zijn in het aankomende seizoen. Gemotiveerd kijkt hij tot slot vooruit: “Het gaat een speciaal jaar worden met Mads Pedersen in de regenboogtrui. We zijn allemaal erg hongerig en kijken er naar uit om in de best mogelijke staat aan de start van de voorjaarsklassiekers te zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.