Jasper Stuyven stapt uit voorzorg uit Volta ao Algarve
foto: Cor Vos
zondag 24 februari 2019 om 13:18

Jasper Stuyven stapt uit voorzorg uit Volta ao Algarve

Jasper Stuyven zal de Volta ao Algarve niet uitrijden. De renner van Trek-Segafredo stapt uit voorzorg uit de Portugese rittenkoers, met als doel om zo goed mogelijk te herstellen richting het openingsweekend.

Stuyven was in de openingsetappe naar Lagos een van de slachtoffers van de massale valpartij op zeven kilometer van de streep. Ook zijn ploeggenoot John Degenkolb moest na de finish zijn wonden likken. “Ik voel me een beetje een mummie, maar het valt toch wel mee. Veel schaafwonden en een paar brandwondjes”, zo gaf Stuyven na afloop aan.

De 26-jarige klassiekerrenner reed de daaropvolgende etappes op karakter uit, maar kiest volgens zijn ploegleider Steven de Jongh nu toch voor een extra dag recuperatie. Stuyven wil zijn wonden zo goed mogelijk laten herstellen, om zo alsnog klaar te zijn voor de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

Overigens besloten meer renners om op te geven voor de afsluitende etappe naar Malhão. Zo gaven onder meer Arnaud Démare en Roy Curvers er de brui aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.