Jasper Stuyven vijfde na Van Aert in de Tour de France: “Gemiste kans”
vrijdag 4 september 2020 om 17:58

Jasper Stuyven vijfde na Van Aert in de Tour de France: “Gemiste kans”

Jasper Stuyven behaalde vrijdag een vijfde plaats in de spurt na een uiterst boeiende waaieretappe. De 28-jarige Leuvenaar van Trek-Segafredo was na afloop echter van mening dat hij had kunnen wedijveren met ritwinnaar Wout van Aert, vertelt hij aan Sporza.

“Ik zat uitstekend”, baalt Stuyven. “Ik ga ook op het goede moment aan. Maar dan bots ik met Julian Alaphilippe en mis ik zo het momentum. Dit is zeker een gemiste kans, ja. Ik had graag naast Wout gesprint. Dan was ik misschien alsnog geklopt, maar nu weet ik dat niet. Ik had het gevoel dat ik had kunnen wedijveren met hem.”

Op papier een relatief eenvoudige sprintrit, maar het mondde vandaag – zoals de laatste dagen aangekondigd – uit in een zware waaierbeproeving. “Het was de hele dag à bloc. Maar twee jaar geleden in die rit naar Mende (waar Stuyven derde werd, red.) heb ik nog meer afgezien. Maar het was vandaag zeker pittig, ja.”

“Ik ging goed mee”, vertelt hij over zijn dag. “Daarna is het een kwestie van goed eten en drinken. Ook is het zaak om mee te zijn bij de tweede keer waaiers, waarvan je weet dat ze komen. Dat lukte en dan groeit het geloof in mijn kansen. Ik koos het wel van Boasson Hagen, kwam er dan goed uit, maar botste toen dus op Alaphilippe.”

‘Ik over me op het WK graag op voor Van Aert’
Stuyven praatte daarna ook vol lof over Van Aert, die zijn tweede zege van deze Tour de France boekte. De renner van Jumbo-Visma beschikt duidelijk over de vorm van zijn leven. “Fenomenaal”, vindt Stuyven. “Chapeau voor hem. We schieten goed met elkaar op, we horen elkaar veel. Op het WK zou ik mij met plezier voor hem opofferen”.

Stuyven (rechts) naast Van Aert – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.