Jay Vine zet eerste stappen na horrorcrash: “Behoorlijk emotioneel na wat ik heb meegemaakt”
woensdag 10 april 2024 om 11:51

Jay Vine zet eerste stappen na horrorcrash: “Behoorlijk emotioneel na wat ik heb meegemaakt”

Jay Vine was een van de voornaamste slachtoffers van de massale valpartij in de Ronde van het Baskenland. De Australische klimmer brak daarbij een nekwervel en twee borstwervels in zijn ruggengraat. Maandagavond liet de renner van UAE Emirates voor het eerst van zich horen via Instagram.

“Even een medische update van mijn kant”, begint de 28-jarige renner zijn post. “Ik volg nauwgezet het plan van de artsen voor mijn herstel. Ik heb al mijn eerste stappen met een looprek gezet in mijn kamer. Die waren behoorlijk emotioneel, na wat ik heb meegemaakt. Ik ben momenteel aan het wachten tot ik naar huis mag. De mensen in het ziekenhuis hebben echt geweldig werk geleverd.”

“Ik kan gewoon niet bevatten dat ik ooit nog met mijn kinderen kan wandelen en spelen. De eerste dagen was het best wel spannend, aangezien het onduidelijk was of er nog neurologische complicaties zouden optreden. Of dat er toch geen operatie nodig was. Ik heb nog een lange weg te gaan naar een volledig herstel, maar ik kijk ernaar uit om deze in te gaan zetten”, is Vine strijdlustig.

Zijn ploeg liet eerder al weten dat Vine niet geopereerd hoeft te worden, maar wel zes weken een nekbrace zal moeten dragen. “De breuken zijn stabiel genoeg, waardoor een chirurgische correctie niet nodig is”, schetst ploegdokter Adrian Rotunno zijn medische situatie. Er zijn verder geen neurologische blessures (hersenen, ruggenmerg en zenuwen), andere ernstige verwondingen of een hoofdtrauma geconstateerd.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jay Vine (@jay_vine3)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.