Jean-Pierre Heynderickx nieuwe ploegleider BORA-hansgrohe
foto: Cor Vos
vrijdag 22 november 2019 om 10:38

Jean-Pierre Heynderickx nieuwe ploegleider BORA-hansgrohe

Jean-Pierre Heynderickx (54) gaat niet met Dimension Data mee naar het nieuwe NTT. De Belgische ploegleider heeft namelijk een contract getekend bij BORA-hansgrohe. Bij de Duitse WorldTour-ploeg volgt hij de vertrokken Patxi Vila op.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Na het vertrek van Patxi Vila, die veel verantwoordelijkheden had, moesten wij onze ploeg op meerdere vlakken versterken”, legt teammanager Ralph Denk uit. “Op technisch gebied hebben we dat intern kunnen oplossen, maar ik ben blij om op korte termijn de staf uit te breiden met Jean-Pierre Heynderickx. We hebben nu een heel ervaren ploegleider erbij, die extra kennis heeft van met name de Belgische koersen.”

Heynderickx was tot en met 1998 profwielrenner en ging daarna aan de slag als ploegleider bij Vlaanderen, de ploeg die nu Sport Vlaanderen-Baloise is. In 2011 stapte hij in de ploegwagens van Lotto Soudal, waarna MTN-Qhubeka (dit seizoen Dimension Data) in 2015 zijn nieuwe werkgever werd.

Werner van Team Sunweb naar BORA-hansgrohe
Ook de komst van Hendrik Werner naar BORA-hansgrohe werd gepresenteerd, al ging dat nieuws al rond in de wandelgangen. De Duitser was de laatste jaren coach was van Tom Dumoulin bij Team Sunweb. “Hij heeft zijn naam al gevestigd in het internationale wielrennen”, zegt denk. “Hij past goed in onze ploeg en filosofie van coachen. Met deze nieuwelingen zijn we in staat om de ploeg strategisch te versterken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.