Jeanne Korevaar houdt sprintende meute af in Lotto Belgium Tour

Jeanne Korevaar houdt sprintende meute af in Lotto Belgium Tour

Jeanne Korevaar (midden) op het podium van de OVO Energy Women's Tour

donderdag 6 september 2018 om 19:08

De tweede etappe in de Lotto Belgium Tour (2.1) is gewonnen door Jeanne Korevaar. De 21-jarige Nederlandse – uitkomend voor WaowDeals – wist na een aanval in de slotkilometer uit de greep te blijven van het sprintende peloton. Emilia Fahlin en Lotte Kopecky strandden aan haar achterwiel. Kopecky blijft wél aan de leiding staan van het algemeen klassement.

“Het was de dood of de gladiolen”, zo omschreef Korevaar na afloop haar poging op de ploegsite. “Het was een bochtig einde, en dat ligt me wel goed. Ik ben volle bak aangegaan toen ik voelde dat er niemand meer in mijn wiel zat. Ik heb me helemaal leeggereden in het laatste stuk. De streep had niet veel verder moeten liggen.”

Door haar overwinning maakt Korevaar ook een sprong in het klassement. Ze staat nu op de tweede plaats, negen seconden achter Kopecky. De Lotto Belgium Tour is morgen toe aan zijn slotetappe. Op het programma staat dan een 115,8 kilometer lange etappe van en naar Geraardsbergen.

In de finale wachten de nodige Vlaamse kuitenbijters. “We hopen dat we de ronde naar ons toe kunnen trekken. Het maakt niet uit wie er succes heeft, als we het maar collectief spelen”, aldus Korevaar.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Marcel1112 6 september 2018 om 20:16

Laat ik dan maar de eerste en misschien de laatste zijn: Mooie prestatie Jeanne! Zet hem op morgen!

simonvanderzee 7 september 2018 om 10:57

Ik vond het ook een mooie prestatie, Marcel, en idd veel succes morgen, Jeanne!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.