Jelle Johannink verlengt contract bij TDT-Unibet: “Overwoog voor dit avontuur te stoppen”
foto: Cor Vos
dinsdag 7 mei 2024 om 20:27

Jelle Johannink verlengt contract bij TDT-Unibet: “Overwoog voor dit avontuur te stoppen”

Jelle Johannink verlengt zijn contract bij Tour de Tietema-Unibet. De 27-jarige Nederlander zet zijn handtekening onder een verbintenis waardoor hij tot en met 2027 verbonden blijft aan het ProTeam. Het nieuws werd bekend tijdens de première van de documentaire over de Amstel Gold Race, waarin Johannink aangeeft dat hij voor dit seizoen nog twijfelde over stoppen.

“Als ik niet bij dit team had gezeten, was ik waarschijnlijk gestopt met fietsen”, geeft Johannink in de documentaire aan. De renner uit Denekamp overwoog zich te focussen op zijn werk op de boerderij van zijn familie, maar werd toen benaderd door Bas Tietema. Inmiddels is Johannink een van de vaste waarden in het team en blijft hij dus langer verbonden aan de Nederlandse formatie.

De contractverlenging van Johannink is volgens Bas Tietema een eerste stap onderweg naar de Tour de France. “Daar willen we in 2026 staan met onze wielerploeg, mediateam, community en partners. Om daar te komen, focussen we ons nu op de mooie fase die voor ons ligt en willen we volgende stappen op weg naar dat grote doel zetten”, geeft de oprichter van het ProTeam aan via de officiële kanalen van de ploeg.

Johannink passeerde als eerste renner van de Nederlandse formatie de finishlijn in Berg en Terblijt tijdens de Amstel Gold Race. “Nog niet zo lang geleden reed Jelle nog bij een clubteam. In de Amstel Gold Race liet hij zich tot laat in de koers vooraan zien. Dat zegt iets over de enorme ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt. Wij geloven in de potentie van Jelle en willen daarom graag met hem de toekomst in”, laat sportief directeur Soek weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.