Jelle Vanendert op weg naar Wallonie Bruxelles, dat ook interesse heeft in Greipel

Jelle Vanendert op weg naar Wallonie Bruxelles, dat ook interesse heeft in Greipel

©Cor Vos

woensdag 9 oktober 2019 om 17:09

Wallonie Bruxelles is actief op de transfermarkt. Het team van manager Christophe Brandt heeft intussen zekerheid dat het ook de volgende jaren ProContinental blijft en bouwt nu verder aan zijn kern voor 2020. Volgens onze bronnen staat Jelle Vanendert dicht bij een overeenkomst en wordt er ook met André Greipel gepraat.

De toekomst van Wallonie Bruxelles hing deze zomer aan een zijden draadje. Maar ondertussen gaat het meer dan de goede kant op. De Waalse regering blijft het wielerproject al minstens vier jaar langer steunen en er zouden een aantal nieuwe privé-sponsors het team een duwtje in de rug komen geven.  Ook fietsleverancier Ridley verlengde zijn overeenkomst.

In de uitbouw van het team werd eerder al Boris Vallée aangetrokken, maar Brandt praat ook met grotere namen. Vooral met Jelle Vanendert zouden de onderhandelingen volgens onze informatie vergevorderd zijn. De Limburger is ondertussen 34, maar toonde het voorbije jaar toch nog flitsen van zijn talent. Zo haalde hij in 2019 toptienplaatsen in de Waalse Pijl en de Clasica San Sebastian. Vanendert is maar liefst dertien jaar in dienst bij Lotto Soudal, maar een langer verblijf zit er niet meer in.

Greipel en de Noah Fast
Daarnaast tonen ze bij Wallonie Bruxelles ook interesse in André Greipel. Die laatste zou volgens Het Nieuwsblad ook in beeld zijn bij Corendon-Circus, maar volgens onze bronnen is daar nog niet echt sprake van onderhandelingen. De link tussen Wallonie Bruxelles en Greipel is uiteraard fietsenfabrikant Ridley.

In een verhaal op de Ridley-website lazen we eerder al dat Greipel mee hielp de Noah Fast te ontwikkelen. Ridley zou met Greipel meer impact op de Duitse markt willen krijgen. Vraag is of Greipels vraagprijs haalbaar is in het budget van Wallonie Bruxelles. Zoals we eerder vandaag al meldden, is er naast de (weliswaar voorlopig vage) interesse van Corendon-Circus, ook nog Dimension Data dat beroep zou willen doen op de diensten van de Gorilla. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.