Jelle Vermoote tweede in Memorial Philippe Van Coningsloo
Vermoote als veldrijder - foto: Cor Vos
zondag 5 juni 2022 om 19:41

Jelle Vermoote tweede in Memorial Philippe Van Coningsloo

Jelle Vermoote heeft zondag net naast de zege gegrepen in de Memorial Philippe Van Coningsloo. De 20-jarige renner van ACROG-Tormans moest in een sprint alleen zijn meerdere erkennen in de Australiër Cameron Scott.

In de Memorial Philippe Van Coningsloo kregen de renners, over een afstand van 176,3 kilometer tussen Wavre en Bonheiden, meerdere korte klimmetjes voorgeschoteld. Deze hellingen volgden echter al vrij snel na de start. De wedstrijd eindigde met meerdere lokale rondes in en rond Bonheiden, over een vlak parcours, en dus stond een sprint met een grote groep in de sterren geschreven.

Een sprint kregen we ook in Bonheiden, maar dan wel tussen vijf renners die eerder in de wedstrijd waren weggereden. Met Vermoote, die we ook kennen uit de cross, en Jelle Harteel (opleidingsploeg Lotto Soudal) waren er twee landgenoten van de partij, net als de Australiër Scott, de Noor Håkon Aalrust en de Slowaak Matúš Štoček.

Scott is Vermoote en Harteel de baas 
De zege ging uiteindelijk niet naar Vermoote of Harteel, maar naar Scott. De 24-jarige coureur van ARA Pro Racing Sunshine Coast boekte zo zijn eerste zege op Belgische bodem. Scott won in het verleden al een rit in de Tour of Qinghai Lake, voor Eduard-Michael Grosu, en de New Zealand Cycle Classic. Vermoote eindigde dus als tweede, Harteel werd vijfde.

Met Liam Slock (zesde), Len Dejonghe (zevende) en Michiel Nuytten (tiende) eindigden er nog drie landgenoten bij de eerste tien. Op de erelijst van de Memorial Philippe Van Coningsloo prijken onder meer de namen van Frederik Veuchelen, de betreurde Frederiek Nolf, Timothy Dupont en Gerben Thijssen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.