Jelle Wallays heeft pas maandag uitsluitsel over handblessure

Door , vrijdag 17 mei 2019 om 15:36
Jelle Wallays heeft pas maandag uitsluitsel over handblessure

©Cor Vos

De onfortuinlijke Jelle Wallays heeft nog geen uitsluitsel over de blessure die hij overhoudt na zijn val in de openingsrit van de Vierdaagse van Duinkerke. Pas maandag kan een definitieve diagnose gesteld worden. Als die meevalt, trekt hij samen met Tiesj Benoot, Maxime Monfort en Jens Keukeleire op hoogtestage.

Van 22 mei tot 5 juni trekt het kwartet naar de Sierra Nevada. Zowel Benoot, Monfort, Keukeleire als Wallays staan op de longlist van een twaalftal renners van Lotto Soudal voor de Ronde van Frankrijk.

Maar voor de West-Vlaming is het dus nog even afwachten of hij woensdag al dan niet zijn intrek in het Centro de Alto Rendimiento op de Sierra Nevada kan nemen. Na zijn val in de openingsrit van de Vierdaagse van Duinkerke liep hij immers een handblessure op. Wegens nog iets te veel vocht tijdens het nemen van de röntgenfoto’s, kreeg Wallays nog geen definitief uitsluitsel over de aard ervan.

Vermoedelijk liep hij een scheurtje in een ligament van de linkerhand op is een stukje bot afgebroken. Maar de kans bestaat ook dat het om een scafoïd breukje gaat.

Dit artikel delen:

1 Reactie

tdcbolide 17 mei 2019 om 16:35

Is het mogelijk om de volledige longlist naar buiten te brengen, Nico?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.