Jelle Wallays in isolatie: “Ook openingsweekend komt in het gedrang”
foto: Cor Vos
vrijdag 18 februari 2022 om 08:00

Jelle Wallays in isolatie: “Ook openingsweekend komt in het gedrang”

Interview Geen Volta ao Algarve voor Jelle Wallays. Vlak voor de eerste rit testte de 32-jarige West-Vlaming positief op het coronavirus, waardoor hij momenteel vast zit op zijn Portugese hotelkamer. “Ik heb last van een droge keel en voel me een beetje ziek. Maar naar omstandigheden stel ik het goed”, vertelt hij aan WielerFlits.

De bal ging aan het rollen nadat de Cofidis-renner van de Ronde van Murcia en Clasica de Almeria naar Portugal afreisde met een stijve nek. “Die stijfheid bleef maar aanhouden, en een beetje later kwam ook de droge keel erbij. Ik heb meteen aan de ploeg gevraagd om een extra coronatest af te leggen, waarna ze de hele ploeg opnieuw hebben getest. Ik was de enige positieve.”

Dat betekent nu zeker een week isolatie op zijn Portugese hotelkamer. “Tot maandag blijf ik sowieso hier. Daarna volgt een nieuwe test en dan zien we wel. Voorlopig hou ik het hier bij platte rust. Fietsen op de rollen ga ik zeker niet doen. Ik heb al enkele rare dingen gelezen over collega-renners die corona hebben gehad en wil op lange termijn niets beschadigen. Dus doe ik de eerste dagen maar extra voorzichtig.”

Ook het openingsweekend komt hoogstwaarschijnlijk in het gedrang. “Ik denk niet dat ik tegen dan al voldoende hersteld zal zijn. De rest van het voorjaar zal ik waarschijnlijk wel halen. Maar ik wil eerst mijn lichaam grondig laten controleren bij de dokters, mijn gezondheid moet primeren. Is dat volledig in orde, dan zie ik niets wat een goed voorjaar nog in de weg kan staan. Maar het wordt dag per dag afwachten hoe ik me voel.”

Eerste kilometers sinds de Tour
Toch een domper voor Wallays, die vorige week zijn eerste competitiekilometers sinds de Tour van vorige zomer afwerkte. Voelde hij daar zich meteen weer op niveau? “Absoluut. Na de Tour hebben we beslist om vier ingrepen te ondergaan aan mijn tanden, die mij sinds mijn zware val in San Juan in 2019 veel miserie opleverden. Nadien zou ik conditioneel nooit meer op niveau geraakt zijn, dus besliste ik om meteen naar 2022 uit te kijken. In de eerste koersen voelde ik me meteen in orde, maar nu sta ik toch weer aan de kant. Hopelijk kan ik er nog iets van maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.