Jelle Wallays vergezelt Benoot, Keukeleire en Monfort op stage

Door , woensdag 22 mei 2019 om 10:17
Jelle Wallays vergezelt Benoot, Keukeleire en Monfort op stage

©Cor Vos

Het was de voorbije dagen bang afwachten, maar Jelle Wallays kan dan toch mee op hoogtestage. “Een ligamentje aan de middenvinger is voor 75 procent gescheurd, dus moet ik wel voorzichtig zijn. Maar ik kan wel mijn voorziene programma afwerken.”

Na zijn maandenlange inactiviteit na zijn val in de Ronde van San Juan hervatte Jelle Wallays vorige dinsdag de competitie in de Vierdaagse van Duinkerke. Maar na een nieuwe tuimelperte in de finale van de openingsrit bleef zijn comeback beperkt tot één etappe.

Pas gisternamiddag kreeg Wallays het verlossende nieuws dat hij zijn programma verder kan afwerken zoals gepland. “Een ligament aan de middenvinger is voor 75 procent gescheurd”, vertelt Wallays aan WielerFlits. “Ik zal dus nog heel wat pijn hebben de komende dagen en weken, maar dat mag me niet belemmeren om op hoogtestage te gaan. Ik moet alleen opletten dat dat ligamentje niet verder scheurt, uiteraard.”

Wallays reist vandaag af naar de Sierra Nevada, samen met Tiesj Benoot, Jens Keukeleire en Maxime Monfort, drie andere renners uit de longlist van Lotto Soudal voor de Tour. Bij zijn terugkeer hervat de West-Vlaming de competitie in de Nederlands-Limburgse Hammer Series. Vervolgens staan de Baloise Belgium Tour en de ZLM Tour op de agenda.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.