Jelle Wallays: “Prachtige afsluiter van het seizoen”

zondag 12 oktober 2014 om 18:00
Jelle Wallays: “Prachtige afsluiter van het seizoen”

Jelle Wallays was vandaag de verrassende winnaar van Parijs-Tours. Door Thomas Voeckler te kloppen in een sprint-a-deux boekte hij zijn eerste klassieke zege. “Een prachtige afsluiter,” vertelde hij na afloop aan Sporza.

In het eerste uur glipte Wallays mee in de vroege ontsnapping. De ingrediënten voor een succesvolle vlucht waren aanwezig. “De conditie was goed. Ik wist dat het wind mee was en dat de vroege vlucht een kans zou maken. We hebben er alles aan gedaan. Ik had met Voeckler een ideale vluchtgenoot mee,” kijkt hij terug.

Wallays voelde zich sterk. “Op de klimmetjes had ik telkens het gevoel dat ik nog iets sneller kon. Ik wist dat het zeker niet simpel ging zijn, maar hij had al zeer veel gegeven. Ik weet dat ik sterk ben naar de meet, dat heb ik vandaag ook bewezen,” legt hij uit. “De laatste drie kilometer zag ik niemand achterop. Ik wist dat ik moest gokken en enkel in zijn wiel moest blijven. Dat is ook gebeurd.”

De West-Vlaming boekt de grootste zege in zijn loopbaan tot dusver. “Dit is een prachtig gevoel. Ikzelf krijg nooit veel kansen, maar wanneer ik in een ontsnapping zit dan krijg ik die wel van de ploeg. Ze weten wat ik in mijn mars heb. Dit is niet de eerste keer. Dit is een prachtige beloning voor de ploeg en een prachtige afsluiter van het seizoen.”

Zijn seizoen verliep allerminst vlekkeloos. “Ik ben een man van de klassiekers, maar het is al vier jaar tegen gevallen. Ik heb wel al getoond dat ik het kan. Dit jaar had ik een darminfectie in de E3 Prijs. Dat heeft heel mijn voorjaar naar de knoppen geholpen. Toen heb ik hard naar het najaar toegewerkt. Ik heb drie overwinningen behaald als niet-winnaar. Dat is prachtig.”

Hij blijft in ieder geval zijn ploeg trouw. “Ik heb al getekend bij Topsport Vlaanderen, dus ik zal daar sowieso rijden. Ik ben blij dat ik de zekerheid krijg. Volgend jaar ga ik samen met mijn broer rijden. Het is de bedoeling dat ik in het voorjaar ga tonen wat ik nu in het najaar heb gedaan,” kondigt hij aan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.