Jelle Wallays soleert naar zege in Omloop van het Houtland

woensdag 24 september 2014 om 17:22
Wallays

foto: Sirotti

Jelle Wallays heeft de Omloop van het Houtland op zijn naam geschreven. De Belg van Topsport Vlaanderen – Baloise was de sterkste in een zeskoppige kopgroep, met daarbij ook de Nederlanders Coen Vermeltfoort (CT De Rijke) en Bram Tankink (Belkin).

Nederlanders in de aanval
In de openingsfase van de koers gingen vijf renners in de aanval. Daarbij zaten met Wouter Mol (Veranclassic – Doltcini) en Ronan van Zandbeek (CT De Rijke) twee Nederlanders. Zij hadden gezelschap van Julien Duval (Roubaix Lille Metropole), Anders Skaarseth (Team Joker) en Arnold Fiek (Team Stuttgart).

Het vijftal kreeg nooit een grote voorsprong. Op tachtig kilometer voor het einde leken ze zelfs te worden ingelopen, maar in plaats daarvan werd de kopgroep uitgebreid. Vanuit het peloton had een groep van veertien renners een tegenaanval geplaatst. Onder meer Bram Tankink (Belkin) en Coen Vermeltfoort (CT De Rijke) zaten vooran

Kansen voor Vermeltfoort en Tankink
Met nog dertig kilometer te gaan, reden de twee Nederlanders samen met vier anderen weg van de rest. In de nieuw gevormde kopgroep zaten ook Tosh Van der Sande (Lotto – Belisol), Daniel Schorn (NetApp – Endura), Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen – Baloise) en Julien Vermote (Omega Pharma – Quick Step).

Ondertussen verliet topfavoriet Marcel Kittel de wedstrijd. De voorsprong van de zes leiders werd vervolgens steeds groter. Zij mochten gaan strijden om de zege. Jelle Wallays maakte van de gelegenheid gebruik door op drie kilometer voor de meet weg te springen. Zijn medevluchters zagen hem vervolgens niet meer terug.

Daarachter vervolledigden Daniel Schorn (NetApp-Endura) en Nederlander Coen Vermeltfoort (CT De Rijke) het podium. Bram Tankink (Belkin) moest genoegen nemen met de zesde plaats. Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen – Baloise) won de pelotonsprint.

Omloop van het Houtland Lichtervelde (1.1)
Lichtervelde – Lichtervelde (199.5 km)

1. flag-be Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen – Baloise) in 4u32m58s
2. flag-at Daniel Schorn (NetApp – Endura) op 2s
3. flag-nl Coen Vermeltfoort (CT De Rijke) op 3s
4. flag-be Tosh Van der Sande (Lotto – Belisol) in z.t.
5. flag-be Julien Vermote (Omega Pharma – Quick Step) in z.t.
6. flag-nl Bram Tankink (Belkin) in z.t.
7. flag-be Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen – Baloise) op 37s
8. flag-de Phil Bauhaus (Team Stölting) in z.t.
9. flag-be Jens Debusschere (Lotto Belisol)
10. flag-nl Yoeri Havik (CT De Rijke) In z.t.
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.