Jelle Wallays wil naar WK: “Weinigen hebben mijn profiel”

Door , woensdag 28 augustus 2019 om 08:57
Jelle Wallays wil naar WK: “Weinigen hebben mijn profiel”

©Cor Vos

Jelle Wallays toonde zich gisteren in Valencia en omgeving. Helaas kreeg de 30-jarige West-Vlaming onderweg te weinig steun om vooruit te blijven. “Maar niet getreurd. De conditie is goed. Ik zie nog een zestal kansen”, liet hij voorbij de finish optekenen.


Jorge Cubero. Zo heet de braven man waar Jelle Wallays tussen Cullera en El Puig mee op pad trok. “Dat viel niet mee”, reageerde Wallays achteraf. “Eerst en vooral omdat mijn gezel niet de allersterkste renner uit deze Vuelta is. Ik heb zelf nogal wat werk moeten opknappen. Maar ook omdat we maar met zijn tweeën waren. Dan wordt het moeilijk opboksen tegen een peloton dat wil sprinten.”

Toch was Wallays tevreden van zijn prestatie. “Na een moeilijk jaar met veel blessureleed ben ik in vorm. Hongerig en met nog wel wat reserves, denk ik. Het liep goed vandaag. Als ik straks in het hotel mijn wattages uitlees, zullen die heel goed zijn. Dus kijk ik met vertrouwen vooruit. Naar de rest van de Vuelta, en hopelijk ook naar… Yorkshrie.”

Nog zes kansen
Wallays heeft zijn zinnen gezet op dat WK. “Absoluut. Het is een groot doel. Ik heb bondscoach Verbrugghe nog niet gehoord, maar ik veronderstel dat hij dit wel zal zien. Op het EK in Glasgow heb ik de koers trouwens opengebroken in functie van Van Aert en Van Avermaet. Ook het parcours in Yorkshire ligt mij. Ik zou maar wat graag in dezelfde rol naar het WK gaan. Ik denk overigens dat er niet al te veel Belgen zijn met hetzelfde profiel. Ik kan op kop rijden, maar ik ook de koers doen ontploffen, als het moet.”

In deze Vuelta hoopt de Lotto Soudalrenner nog verder te bevestigen. “Dit was een eerste kans van een stuk of zes, zeven. Omdat het een technische finale was en de wind wel goed zat. Maar alles moet samenvallen, wil je een rit winnen (wat Wallays vorig jaar deed, red). Dat was vandaag niet het geval. Een volgende keer misschien wel.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.