Jens Adams gaat verder als eenmansploeg in 2020
foto: Cor Vos
woensdag 11 december 2019 om 20:20

Jens Adams gaat verder als eenmansploeg in 2020

Jens Adams blijft actief als veldrijder. De Minderhoutenaar moest op zoek naar een nieuwe ploeg toen zijn aflopende contract bij Pauwels Sauzen-Bingoal niet verlengd werd, maar besluit nu om als eenmansploeg verder te gaan.

Adams bevestigde de oprichting van zijn eenmansploeg aan de regionale omroep RTV. Zo kan hij toch prof blijven. Zijn sponsor maakt hij later deze maand bekend. Begin november werd bekend dat de 27-jarige Minderhoutenaar eind dit jaar vertrekt bij Pauwels Sauzen-Bingoal. Hij beschikte over een aflopend contract dat niet verlengd werd door manager Jurgen Mettepenningen.

Zijn aanstaande vertrek had hij niet zien aankomen, reageerde hij enkele dagen later. “Ik wist dat men het aantal renners in onze ploeg zou reduceren, maar het nieuws kwam totaal onverwacht voor mij. Toch wil ik vooral de vijf mooie jaren onthouden. Ik kan de ploeg niet dwingen om mij een contract aan te bieden.”

Nationaal U23-kampioen
Adams werd in 2014 in Waregem nationaal kampioen bij de beloften voor Toon Aerts en Laurens Sweeck. Bij de elite won hij tot op heden één cross, de Radcross van het Zwitserse Illnau in 2016. Vorig crossseizoen werd hij voor het eerst geselecteerd voor het WK veldrijden, waar hij naar de negende plaats reed. Zondag was hij nog de nummer acht in Zonhoven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.