Jens Adams: “Hoop rond Nieuwjaar opnieuw in competitie te komen”
©WielerFlits
Nico Dick
dinsdag 1 december 2020 om 15:40

Jens Adams: “Hoop rond Nieuwjaar opnieuw in competitie te komen”

Interview Begin dit seizoen werd Jens Adams (28) getroffen door het cytomegalovirus, een variant van klierkoorts. Na meer dan vijf weken zonder fiets, traint hij opnieuw. Zij het voorlopig nog steeds rustig aan. “Ik hoop rond Nieuwjaar eindelijk opnieuw competitieklaar te zijn”, vertelt hij.

Een 16de plaats in de Ethias Cross van Kruibeke, op meer dan drie en een halve minuut van winnaar Toon Aerts. Dat was niet het niveau dat we van Jens Adams gewend zijn. Een week later in Gieten liep het nog minder goed voor de Kempenaar, met een opgave tot gevolg.

Onderzoek leerde Adams dat hij met een virus opgezadeld zat. “Het cytomegalovirus, dat te vergelijken is met klierkoorts”, verduidelijkt Adams. “De symptomen zijn in elk geval gelijklopend: een extreme vermoeidheid, geen fut, … De enige remedie was om een tijdelijke stop in te lassen en te rusten.”

Adams, die sinds begin dit jaar de kleuren van het eenmansteam Hollebeekhoeve verdedigt, bleef na Gieten vijf volle weken van de fiets. Intussen heeft hij de trainingen opnieuw hervat. “Nog niet voluit, daarvoor kreeg ik nog geen groen licht van de dokter. Maar sinds een drietal weken fiets ik wel opnieuw. Ik hoop nu dat alles goed blijft evolueren en ik snel weer volle bak mag trainen.”

In het beste geval hoopt Adams rond de jaarwisseling de competitie te hervatten. “Als ik mijn beste niveau haal, moet ik normaal in staat zijn in de top tien te finishen. Ik hoop dat ik dat in de laatste maand van het huidige seizoen nog kan bewijzen. Zo niet, focussen we op volgende winter. Ik hoef mij in elk geval geen zorgen te maken qua werkzekerheid. Ik heb nog een contract met Hollebeekhoeve tot februari 2022.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.