Jens Adams in zijn nopjes met eerste podiumplaats van het seizoen
Jens Adams (rechts) - foto: Cor Vos
zaterdag 25 januari 2020 om 20:00

Jens Adams in zijn nopjes met eerste podiumplaats van het seizoen

Jens Adams rijdt sinds 1 januari in de kleuren van zijn eenmansploeg Hollebeekhoeve Cycling Team. In de Kasteelcross van Zonnebeke belandde hij voor het eerst sinds meer dan een jaar weer op het podium van een veldrit. Adams had alle reden om te lachen en dat deed de crosser uit Hoogstraten dan ook.

Met een voldaan gevoel geeft Adams achteraf in het flashinterview zijn visie op de wedstrijd. “Het is plezant om vooraan mee te doen en ik vond dit een heel mooie cross. Het was flink schuiven en er lagen mooie bochten; het was heel leuk om hier aanwezig te zijn. Het ging ook heel goed. Ik kon mee met de besten.”

Adams kon weliswaar niet mee met Mathieu van der Poel en Wout van Aert toen zij de gashendel open draaiden, maar hij was de best of the rest in een mistige uitgave van de Kasteelcross.”Op een gegeven moment reed ik tegen een paaltje aan, toen moest ik even bekomen. Op het einde zag ik Eli nog rijden en ik kon hem dan nog pakken voor de derde plaats. Het gaat de laatste tijd heel goed en ik ben heel blij dat ik vandaag eens podium kan rijden.”

De derde plaats geeft Adams overduidelijk moraal: “Het is nu nog vier weken crossen en dan gaat de riem er even af. Daarna gaan we naar het volgende seizoen toewerken”, besluit Adams zijn verhaal met een glimlach van oor tot oor.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.