Jens Debusschere kroont zich tot Belgisch kampioen

zondag 29 juni 2014 om 16:58
Jens Debusschere

foto: Sirotti

Jens Debusschere heeft het Belgisch kampioenschap op de weg gewonnen. In een massasprint te Wielsbeke was de West-Vlaming van Lotto Belisol sneller dan Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) en Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step).

Vroege kopgroep met Van Avermaet
Op het biljartvlakke parcours in en rond Wielsbeke ging een groep van twaalf renners, met daarbij Greg Van Avermaet, Iljo Keisse, Pieter Serry, Tosh Van der Sande, Boris Vallée, David Boucher, Jonas Rickaert, Arthur Van Overberghe, Kristof Vandewalle, Frédéric Amorison, Antoine Demoitié en Kevin Van Melsen, al vroeg op pad. Hoewel Wanty-Groupe Gobert met Van Melsen een pion vooraan had, vertrouwde ploegleider Van der Schueren het zaakje niet. Hij liet een deel van zijn renners de kloof van vijf minuten zo snel mogelijk verkleinen.

Lotto met het numerieke overwicht
Op honderd kilometer van de streep nam Omega Pharma-Quick Step de leiding over in het peloton. Het tempo werd hoog opgetrokken, waardoor dertig kilometer later alles te herdoen was. Erg lang duurde het niet alvorens een nieuwe kopgroep ontstond, en daarin was Lotto Belisol met Tosh Van der Sande, Kris Boeckmans, Stig Broeckx en Kenny Dehaes hofleverancier. Omega Pharma-Quick Step (Gert Steegmans en Julien Vermote) en Topsport Vlaanderen (Stijn Steels en Jelle Wallays) hadden elk twee pionnen vooraan, terwijl Sep Vanmarcke van Belkin alleen zat.

Razendspannende slotkilometer
De grote blokken van Wanty-Groupe Gobert en Wallonie-Bruxelles waren ditmaal niet aan het front vertegenwoordigd, en dus waren zij genoodzaakt om met man en macht te achtervolgen. Toen in de slotkilometers ook de Omega Pharma-Quick Step ploeg zich kwam moeien, kregen de koplopers het lastig. In de allerlaatste kilometer werden zij daadwerkelijk gegrepen, dus moest een massasprint tussen winst en verlies beslissen. Debusschere, wiens sprint ingeleid werd door Jürgen Roelandts, bleek de snelste.

flag-be Belgisch kampioenschap op de weg 2014
Wielsbeke – Wielsbeke (250,2 km)

1. Jens Debusschere (Lotto Belisol Team)
2. Roy Jans (Wanty-Groupe Gobert) in z.t.
3. Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step)
4. Michael Van Staeyen (Topsport Vlaanderen)
5. Yves Lampaert (Topsport Vlaanderen)
6. Jasper Stuyven (Trek Factory Racing)
7. Louis Verhelst (Cofidis Solutions Crédits)
8. Kris Boeckmans (Lotto Belisol Team)
9. Greg Van Avermaet (BMC Racing Team)
10. Maxime Vantomme (Roubaix-Métropole)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair