Jens Debusschere ook de snelste in Omloop van het Houtland, Vermeltfoort derde
woensdag 23 september 2015 om 17:19

Jens Debusschere ook de snelste in Omloop van het Houtland, Vermeltfoort derde

Na zijn overwinning in de GP de Wallonie vorige week, heeft Jens Debusschere vandaag ook de Omloop van het Houtland Lichtenvelde gewonnen. De Vlaming van Lotto Soudal versloeg in de massasprint Timothy Dupont (Roubaix Lille Métropole) en onze landgenoot Coen Vermeltfoort (Join-S | De Rijke). Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton) eindigde net naast het podium.

Martijn Tusveld was lang de man in de aanval. De Raborenner werd vergezeld door Rudy Barbier (Roubaix – Lille Métropole), Alphonse Vermote (Vastgoedservice – Golden Palace) en Gaëtan Pons (Wallonie – Bruxelles). Achter hen brak het peloton enkele malen, en gingen renners als Sjoerd van Ginneken en Tom van Asbroeck tegen het asfalt. Bij Yzer, met nog ruim 70 kilometer te gaan, haalde de voorste groep van het peloton de vier koplopers weer bij, terwijl het andere deel meer dan een halve minuut achter lag.

Nederlanders tonen zich
Dat verschil liep op tot boven de minuut, waarna uit de groep van zo’n 80 renners weer vier man wegsprongen. Barbier was nogmaals van de partij, vergezeld door Wesley Kreder (Roompot Oranje Peloton), maar dat duurde niet lang. Kreder probeerde het vervolgens met Coen Vermeltfoort en zeven anderen, maar ook die groep waaide weer terug. Oud-winnaar Kittel was onder degenen die de race verlieten, waardoor er 86 renners overbleven. Ook Martijn Tusveld (nogmaals), Wouter Mol en Lukas Wisniowski wisten niet weg te blijven, en dus moest een groepsspurt soelaas bieden.

flag-be Omloop van het Houtland 2015 (1.1)
Uitslag: Lichtenvelde – Lichtenvelde (199,5 km)
1. flag-be Jens Debusschere (Lotto Soudal) in 4u22m32s
2. flag-be Timoty Dupont (Roubaix Lille Métropole) allen z.t.
3. flag-nl Coen Vermeltfoort (Join-S | De Rijke)
4. flag-nl Raymond Kreder (Roompot Oranje Peloton)
6. flag-be Tom Van Asbroeck (LottoNL – Jumbo)
7. flag-de Max Walscheid (Giant – Alpecin)
8. flag-fr Romain Feillu (Bretagne – Séché Environnement)
9. flag-be Amaury Capiot (Topsport Vlaanderen – Baloise)
10. flag-be Bert Lerberghe (Topsport Vlaanderen – Baloise)

Volledige uitslag

RIDE Magazine
27 Reacties
Sorteer op:
23 september 2015 22:02
@ Hij heeft natuurlijk wel pech met bepaalde koersen in GW rijdt maar 40 man uit, waarvan 7 of 8 voluit , in DDV waren de enige 4 die echt wilden koersen weg en KBK is een massasprint.
24 september 2015 05:28
Naar het schijnt was er in 'LICHTERVELDE' ook een koers vandaag...en ook daar won Debusschere. @Redactie

Om te reageren moet je ingelogd zijn.