Jens Keukeleire gaat zich niet verder ontwikkelen als sprinter
zondag 7 oktober 2012 om 13:11

Jens Keukeleire gaat zich niet verder ontwikkelen als sprinter

Jens Keukeleire

foto: Sirotti

Jens Keukeleire liet in de voorgaande twee jaren enkele opvallende sprintresultaten zien in dienst van Cofidis. Zo won hij als eerstejaars prof al de Belgische 1.1-wedstrijden Le Samyn en Nokere Koers. Bij Orica-GreenEdge, zijn nieuwe Australische werkgever, hebben ze echter andere plannen met hem. De Belg gaat zich niet verder ontwikkelen als spurter, zo zegt de 23-jarige renner tegen Het Nieuwsblad.

“Ik zal nooit een concurrent van Cavendish of Greipel worden. Daar zijn ze ook al achter bij Orica-GreenEdge,” verklaart Keukeleire. “Toen ik daar vorig jaar een contract kreeg, lag het in hun bedoeling om me te laten groeien als sprinter. Een tijdje geleden zijn we gaan samenzitten voor een evaluatie,” zo zegt de Belg die dit jaar de leiderstrui mocht dragen in de Eneco Tour.

“Ze waren tevreden over de vorderingen die ik maakte in het eendagswerk, en over mijn werk in dienst van de ploeg tijdens de Giro. In de toekomst zal ik me ook verder mogen ontwikkelen als renner voor de klassiekers. Niet als sprinter,” vertelt Keukeleire. “Eigenlijk is dat ook de manier waarop ik mezelf zie evolueren.” Zondag staat de Belg aan de start van Parijs-Tours.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.