Jens Keukeleire rukt op naar tweede plaats in Vierdaagse van Duinkerke
©Cor Vos
vrijdag 17 mei 2019 om 18:50

Jens Keukeleire rukt op naar tweede plaats in Vierdaagse van Duinkerke

Interview Jens Keukeleire werd deze namiddag vijfde in de vierde rit van de Vierdaagse van Duinkerke en rukt zo op naar de tweede plaats in het klassement. “Dat is mooi, maar ik had vandaag kunnen winnen. Ik zette mijn sprint echter te vroeg in. Morgen dan maar”, vertelde hij achteraf aan WielerFlits.

Vijf Belgen in de top tien in Le Portel vandaag. Tom Van Asbroeck en Jens Keukeleire werden vierde en vijfde, maar ook Dimitri Claeys, Aimé De Gendt en Piet Allegaert eindigden goed voorin. In het klassement wordt Keukeleire tweede. De Bruggeling van Lotto Soudal telt vier seconden achterstand op Mike Teunissen, de nieuwe leider.

Keukeleire reed een alerte wedstrijd, maar maakte naar eigen zeggen in de finale toch een tweetal foutjes. “Eigenlijk wisten we dat alles beslist zou worden op de laatste passage van de Saint-Etienne-au-Mont, het klimmetje dat we vier keer over moesten. Toch liet ik me verleiden om ook bij de eerste twee passages mee proberen te schuiven. Ik denk dat ik daar toch wat krachten heb verspeeld.”

Bonificaties
“En dan ga ik ook te vroeg aan in de sprint zelf”, gaat Keukeleire voort. “Ik vertrok op 350 meter van de streep, waardoor ik in de laatste vijftig meter wat stil viel. Jammer, want ik had het gevoel dat ik had kunnen winnen. Nu, dan moet het morgen maar, hé.”

Keukeleire dankt zijn tweede plaats in het klassement aan enkele bonificatieseconden die hij in de derde etappe had gesprokkeld. “Ik wist vooraf dat die bonificatieseconden een belangrijke rol zouden spelen bij de eindafrekening. Die heb ik zonder veel krachten te verspelen genomen.” Morgen, tijdens de koninginnenrit in en rond Cassel, weten we of de kopman van Lotto Soudal leider Teunissen nog kan bedreigen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.