Jens Reynders kon profcontract tekenen: “Maar dat was te vroeg”

woensdag 23 januari 2019 om 11:26
Jens Reynders kon profcontract tekenen: “Maar dat was te vroeg”

foto: Cor Vos

Jens Reynders maakte afgelopen winter de overstap van het Luxemburgse Leopard naar Wallonie Bruxelles U23, de nieuwe opleidingsploeg van de gelijknamige ProContinental-formatie. Hij had zelfs een profcontract kunnen tekenen. “Maar ik vond dat ik daarvoor nog te weinig bagage had”, vertelt de 20-jarige Limburger aan DirectVelo.

Heel gek is dat ook niet voor de derdejaars belofte. Hij werd vorig seizoen dan wel vijfde in de Nederlandse PWZ Zuidenveld Tour (1.2), achtste in Grand Prix Albert Fauville-Baulet (1.2) en tweede op het Belgisch kampioenschap U23 (achter Sasha Weemaes), maar daarmee zijn de topnoteringen ook wel genoemd. “Ik voelde me daarom ook niet sterk genoeg om de stap naar de profs te maken”, zegt Reynders. “Al is het niet eenvoudig om een profcontract te weigeren. Ik heb er alleen goed over nagedacht en ik vond dat áls je de stap maakt, je genoeg bagage moet hebben. En daarin schiet ik – denk ik – nog steeds tekort.”

Toch kon hij volgens zichzelf al wel goed mee in profkoersen. “In de Elfstedenronde speelde ik mijn rol in de finale, samen in een groepje met Mathieu van der Poel, Pieter Serry, Jens Keukeleire, Timothy Dupont en Tosh Van der Sande. Helaas werden we vijf kilometer voor de meet teruggepakt (Reynders werd uiteindelijk 25ste, red.). Later op het seizoen merkte ik in de Deutschland Tour dat ik gemakkelijker meekon en dus veel vooruitgang heb geboekt om me staande te houden in de profkoersen.” De snelle Belg – die in 2017 nog vijftien weken langs de kant stond met een hardnekkige blessure – zat toen mee in de vroege vlucht.

Komend jaar maakt Reynders dus zijn opwachting in het tenue van Wallonie-Bruxelles U23, de nieuwe naam voor het team dat in 2018 nog AGO-Aqua Service heette. “Hier ga ik een U23-programma afwerken. Bij Leopard heb ik veel profkoersen betwist en dat is goed, maar ik ben nog altijd een belofte. Komend jaar wil ik een goed seizoen afleveren en resultaten boeken in de grootste internationale U23-koersen. Mijn doel is om daarna de overstap te maken naar de WorldTour. Maar ik wil niet te snel op de zaken vooruit lopen. Daarom sluit ik een passage bij een ProContinental-ploeg niet uit. En waarom dan niet Wallonie-Bruxelles?”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.