Jens Reynders naar Amerikaanse ploeg van Axel Merckx

donderdag 21 november 2019 om 09:27
Jens Reynders naar Amerikaanse ploeg van Axel Merckx

foto: Cor Vos

Jens Reynders heeft een nieuwe ploeg gevonden voor 2020. De 21-jarige coureur vertrekt bij de opleidingsploeg van Wallonie Bruxelles. Niet om naar de hoofdmacht van dat team te gaan, maar voor een transfer naar Hagens Berman Axeon van manager Axel Merckx.

Reynders is een talentvolle renner voor het klassieke voorjaar. Dat bewees hij afgelopen seizoen met een derde plek in de beloftenversie van Gent-Wevelgem (de Kattekoers) en een derde plaats in Parijs-Roubaix voor beloften. In de Ronde van Vlaanderen U23 kreeg hij pech doordat hij viel over Tom Pidcock, anders had er wellicht mee ingezeten dan een 38ste plaats. Ook wist Reynders de GP de Pérenchies (UCI 1.2) te winnen.

‘Ideale omgeving’
De jongeling uit Tongeren is blij met zijn overstap naar Hagens Berman Axeon. “Het is een van de beste opleidingsploegen ter wereld. Alles is goed georganiseerd, met de staf, de trainers, het materiaal en de manier waarop het team werkt. Het is de ideale omgeving voor mij om te ontwikkelen”, zegt Reynders. “Het programma is de ideale mix tussen profkoersen en de grootste beloftenwedstrijden.”

“Ik wil een betere tijdrijder worden en leren hoe ik een koers succesvol kan afronden”, geeft Reynders aan. Vooral in het Vlaamse voorjaar wil hij weer scoren. Axel Merckx ziet de potentie in zijn landgenoot. “Hij kan nu eigenlijk al bij een WorldTour-team rijden. We kijken ernaar uit om met hem te werken volgend jaar.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone