Jens Schuermans begint Wereldbeker MTB Leogang met vijfde plek
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 10 juni 2022 om 19:05

Jens Schuermans begint Wereldbeker MTB Leogang met vijfde plek

Mountainbiker Jens Schuermans heeft een knappe vijfde plaats behaald bij de short track-wedstrijd tijdens de Wereldbeker in Leogang. De renner van Scott gaf 25 seconden toe op de winnaar, de Zwitser Matias Flückiger.

Schuermans zat in Oostenrijk in een groepje dat achter drie favorieten aan reed. De Zwitsers Flückiger, Vital Albin en Vlad Dascalu uit Roemenië waren weggereden. Na acht rondes van ruim twee en een halve minuut kwam Flückiger solo over de finish.

Dascalu werd tweede en Albin derde. Daarachter veroverde Schuermans de vijfde plaats, kort achter de Braziliaan Henrique Avancini. Daarmee is Schuermans goed begonnen aan dit Wereldbeker-weekend. De short track is een korte, explosieve race aan de vooravond van de reguliere cross country-wedstrijd, die zondag gepland staat in Leogang.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Française Loana Lecomte, die negen seconden voor Anne Terpstra uit Nederland over de finish kwam. De Deense Caroline Bohé werd derde. Voor Emeline Detilleux, de enige Belgische aan de start, was de 33ste plek weggelegd op 2.15 minuut van Lecomte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.