Jens Verbrugghe eindwinnaar Trophée Centre Morbihan

maandag 23 mei 2022 om 09:32
Jens Verbrugghe eindwinnaar Trophée Centre Morbihan

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Jens Verbrugghe heeft beslag gelegd op de eindoverwinning in de Franse juniorenkoers Trophée Centre Morbihan. De zoon van voormalig beroepsrenner Rik Verbrugghe ging in het klassement de Portugees António Morgado en de Noor Johannes Kulset vooraf.

Voor de 17-jarige Verbrugghe, die ondanks zijn jonge leeftijd al op de steun van Groupama-FDJ kan rekenen, is zijn zege in de tweedaagse etappekoers een nieuwe mijlpaal in zijn sportcarrière. Hij kwam op de eerste dag, een etappe voor sprinters, in het peloton over de finish, maar haalde een dag later met een vierde plaats in de individuele tijdrit en een tiende plek in de middagrit de eindoverwinning binnen.

Verbrugghe (Avia-Rudyco Cycling Team) is bezig aan zijn tweede seizoen als junior. Dit jaar begon met een domper toen hij bij een val in Kuurne-Brussel-Kuurne zijn sleutelbeen en pols brak. Later won hij een juniorenkoers in het Oost-Vlaamse Pollare en een individuele tijdrit in het Limburgse Borlo. Tijdens het Belgisch kampioenschap voor junioren op het glooiende parcours door en rond het Oost-Vlaamse Gavere werd hij tweede, op 41 seconden achter Duarte Marivoet.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.