Jens Verbrugghe zet stap naar beloftenploeg Groupama-FDJ
Verbrugghe (links) haalde zilver op het EK tijdrijden voor junioren - foto: Cor Vos
maandag 22 augustus 2022 om 13:15

Jens Verbrugghe zet stap naar beloftenploeg Groupama-FDJ

Jens Verbrugghe koerst komend seizoen als eerstejaars belofte voor Groupama-FDJ Conti, het beloftenteam van het gelijknamige WorldTeam. De 17-jarige renner, de zoon van voormalig prof Rik Verbrugghe, maakt al deel uit van het juniorenprogramma van de ploeg.

Verbrugghe, van 23 september 2004, is erg blij met deze nieuwe stap in zijn nog prille carrière. “Ik begon met fietsen toen ik 13-14 jaar oud was. Ik begon met voetbal, maar zit al sinds mijn jeugd in de wielerwereld omdat mijn vader profrenner was. La Conti is een van de beste opleidingsploegen ter wereld, ze hebben een zeer aantrekkelijk project. Ik kijk er nu al naar uit om voor hen te rijden.”

De tweedejaars junior houdt van de kasseiklassiekers, slecht weer en de Belgische koersen, laat hij via zijn nieuwe ploeg weten. “Ik heb ook een beetje snelheid, wat van pas komt in een kleine groep en ik hou van tijdritten. Het juniorenprogramma heeft me veel geholpen in deze discipline. Volgend jaar hoop ik zoveel mogelijk ervaring op te doen, mijn rol als ploeglid goed te vervullen en dan goede individuele prestaties te kunnen neerzetten.”

Verbrugghe was in 2021, zijn eerste jaar als junior, onder meer zevende in Menen-Menen Juniors, twaalfde in de Chrono Nations Juniors en dertiende in het BK tijdrijden voor junioren. Dit jaar won hij de juniorenkoers van Pollare, Borlo TT Juniors, het eindklassement van de Trophée Morbihan Juniors en een rit in de Oberösterreich Juniors. Verder was hij tweede op het EK tijdrijden voor de junioren achter de Luxemburger Mathieu Kockelmann.

Groupama-FDJ Conti kondigde tevens de komst van de 18-jarige Fransman Colin Savioz aan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.